Diana Șoșoacă și soțul său au fost protagoniștii unui scandal uriaș la care a participat și o echipă din partea televiziunii Rai Uno, dar și jurnalista italiană, Lucia Goracci. Ulterior, mai mulți oficiali ai României și-au exprimat public dezacordul privind atitudinea Dianei Șoșoacă, motiv pentru care, aceasta s-a simțit neîndreptățită și a ieșit la atac.
Scandalul care a pus pe jar România, Italia, dar și alte țări din Europa ar fi izbucnit din cauza jurnaliștilor care ar fi încălcat acordul stabilit inițial între soții Șoșoacă și jurnalista italiană Lucia Goracci.
Așa se face că, Diana Șoșoacă și soțul său au refuzat să-i lase pe aceștia să plece din casa lor, înainte de a se legitima. Ulterior acestei interdicții, a urmat celebrul scandal în care a fost implicată si Poliția Română, dar și oficiali ai țării,înclusiv președintele României, care a criticat sechestrarea jurnaliștilor, considerându-l un „incident absolut regretabil”.
„Este un incident absolut regretabil şi trebuie să fim foarte clari: sechestrarea de persoane se sancţionează, conform legii, şi în România.
Pe de altă parte, nu vreau să mă antepronunţ. Absolut toate autorităţile competente să verifice ce s-a întâmplat şi cum s-a intervenit trebuie să îşi facă datoria cu vârf şi îndesat, cum se spune, după care cu siguranţă voi aştepta concluziile de rigoare. Este posibil să fi fost greşeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni.
Cert este: solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident, care ste absolut regretabil şi, ca să fiu sincer, până acuma ar fi fost inimaginabil”, a declarat Klaus Iohannis.
În cele din urmă, în calitate de avocat, Diana Șoșoacă a transmis un mesaj dur către toți cei care au intervenit în acest subiect, încercând să influențeze negativ ancheta, printre ei regăsindu-se Klaus Iohannis, Lucian Bode și Raed Arafat.
Aceasta a criticat atitudinea oficialilor, etichetând intervențiile publice ale acestora drept trafic de influență, care este contrar legii.
„Trecând de poziția mea oficială că senator, rămân avocat. Nicio entitate nu are voie să intervină într-o anchetă penală, unde doar procurorii pot decide cum se desfășoară aceasta. Mai mult, doar judecătorul decide asupra măsurilor care se iau. Este pentru prima dată în istoria României când implicarea este făţisă, fără niciun fel de ascunziș.
Nu au dreptul să vorbească cu privire la o anchetă penală în desfășurare. Această constituie trafic de influență. Constituția României este jucată în picioare de toată lumea. Statul italian trebuie apreciat pentru că îşi apără jurnalistă. Noi arătăm că suntem conduși de trădători și sclavi”, a spus aceasta, la RomaniaTV.
Vă reamintim că jurnalista italiană Lucia Goracci a depus o plângere la Secţia 4 de Poliţie, din Bucureşti, susținând că a fost sechestrată de soții Șoșoacă, în timp ce Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână. În urma plângerii, soțul senatoarei a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.