Diana Șoșoacă, pusă la colț. Raportul pe care senatoarea nu credea că o să-l vadă: a încălcat toate regulile

Diana Șoșoacă, pusă la colț. Raportul pe care senatoarea nu credea că o să-l vadă: a încălcat toate regulile
Diana Șoșoacă, pusă la colț. Raportul care arată că senatoarea a încălcat toate regulile funcției

Comisia Juridică a depus la Biroul Permanent al Senatului raportul privind „abaterile de la deontologia parlamentară” a senatoarei Diana Șoșoacă. Documentul a fost făcut în urma sesizării grupului PNL și propune sancționarea acesteia. Oficialul susține că este discriminat pe criterii de religie și etnie și cere ajutor extern.

Diana Șoșoacă, în vizorul Comisiei. Raportul care arată că a încălcat demnitatea funcției. Senatoarea spune că e discriminată

Sancțiunile ar urma să fie hotărâte de conducerea Senatului și, conform Reculamentului Senatului, ele pot fi: atenționare; chemarea la ordine, retragerea cuvântului, îndepărtarea din sală pe durata ședinței, avertisment public-scris.

Potrivit raportului, „Comisia a apreciat că, încă de la începutul mandatului, conduita doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă nu a fost una care să onoreze demnitatea funcției, cu toate responsabilitățile care îi incumbă în calitate de reprezentant ales al poporului”.

În plus, sunt prezentate extrase din stenogramele mai multor ședințe ale Senatului în care membrii Comisiei au identificat apeluri repetate adresate de președintele de ședință senatoarei pentru a purta o mască de protecție corespunzătoare pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus.

„Domnia sa nu a dat curs solicitării folosind argumente negaționiste față de fenomenul pandemic și minimalizând rolul măsurilor de protecție sanitară adoptate de autorități pentru protejarea sănătății cetățenilor”, se mai arată în document.

Are în plan să ceară ajutor internațional

Mai mult, Diana Șoșoacă a fost invitată la discuțiile din Comisie pentru a-și exprima un punct de vedere, dar nu a vrut să poarte o mască de protecție conformă. Aceasta s-a strecurat în sală, fără să aibă acordul președintelui Comisiei, deși nu i s-a dat acordul din cauza nerespectării restricțiilor anti-COVID-19.

Senatoarea a transmis Comisiei un răspuns scris în care acuză membrii grupului că o supun discriminării, hărțuirii și jignirilor. Ea notează că expune „opinii de specialitate juridică” și că va sesiza ambasada și va cere ajutor internațional.

„Vă invederez ca a devenit o obisnuinta in Senatul Romaniei ca subsemnata sa fiu supusa discriminarii, hartuirii, jignirii si acuzatiilor nefondate, doar pentru ca emit opinii cu care partidele din coalitia de guvernare nu sunt de acord.

(…)Va invederez ca fata de presiunile si hartuirea pe care le exercitati fata de subsemnata, ma vad nevoita sa anunt toate ambasadele din Romania cu privire la linsajul la care este supus un DEMNITAR AL STATULUI ROMAN SI VOI CERE AJUTOR INTERNATIONAL.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI