Diana Șoșoacă a dat în judecată Primăria Capitalei care i-ar fi deposedat familia de un bun colosal. Detalii inedite

Diana Șoșoacă a dat în judecată Primăria Capitalei care i-ar fi deposedat familia de un bun colosal. Detalii inedite
Diana Șoșoacă iese la atac. Aceasta a dat în judecată Primăria Capitalei

Diana Șoșoacă este în război cu Primăria Capitalei! Aceasta a dat în judecată instituția după ce i-ar fi deposedat familia de un bun impresionant. Ce s-ar fi întâmplat și despre ce bun este vorba?

Diana Șoșoacă iese la atac: a dat în judecată Primăria Capitalei

Diana Șoșoacă și familia ei se luptă cu Primăria Capitalei. Aceștia doresc restituirea unui teren de 2 hectare de teren din sectorul 1 care le aparține. Rudele deputatei au dat în judecată ”Municipiul București prin Primar General” după ce le-au fost luate 2 hectare de teren care au aparținut familiei.

Concret, mama Dianei și alte rude sunt parte din proces. Terenul aflat în litigiu este cel pe care funcționa cândva o fostă fabrică de teracotă. Acesta a fost moștenit de bunica maternă a senatoarei de la mătușa ei, printr-un testament, conform unui act semnat în anul 1939.

Familia a depus la judecătorie un document care reprezintă o decizie judecătorească din anul 1946 care atestă că terenul este în posesia lor. Bunica Dianei Șoșoacă a notificat Primăria Generală a Municipiului București în 2002 acest lucru și a solicitat restituirea terenului din sectorul 1, dar nici în zilele noastre nu a primit niciun răspuns.

Moștenitorii de drept au rămas să se lupte acum pentru el. Cei din urmă s-au adresat instanței pentru a obliga instituția să dea un răspuns notificării în cauză. Cerera a fost respinsă pe fond de către judecători pe motiv că solicitarea a fost făcută târziu, peste termenul stabilit de lege. Procesul se judecă în prezent și este în faza de apel, iar următorul termen este stabilit pentru luna ianuarie a lui 2022.

Detalii despre familia senatoarei

Diana Șoșoacă provine dintr-o familie de macedoni, iar bunicul ei este veteran de război. Una din mătușile sale a fost închisă de regimul comunist. Aceasta a vorbit de câteva ori despre rădăcinile ei și despre cei pe care îi iubește și pe care îi consideră eroi.

”Iovanovici este numele meu de fată. Sunt macedoneancă din Skopie. Noi suntem din Macedonia. Deci jumătate din mine se trage din Skopie. Bunicii mei paterni de acolo vin. Bunicii paterni împreună cu toată familia au fugit aici în România. Şoşoacă este numele soţului meu. Nu mă deranjează, să ştiţi.

Am mai văzut un termen, al unui domn care nu mai e ziarist în ultima vreme. A inventat şoşochează. Mă bucur din suflet că am reuşit să mai introduc un termen în dicţionarul român. Mama, Alice Florescu Bleotu, este un reputat medic ginecolog, care a militat întotdeauna pentru ţară şi pentru popor.

Noi avem în familie, ca să zic aşa, eroi. Bunicul meu a luptat în al Doilea Război Mondial, la Cotul Donului. Un om care a iubit ţara enorm de mult. Am o mătuşă care a fost închisă pentru că a luptat împotriva regimului comunist”
Diana Șoșoacă (Sursa: ‘Interviurile lui Cristoiu’)

Urmăriți Playtech.ro și pe