Ultima oră! Ce pedeaspă ar putea primi senatoarea Diana Șoșoacă după ce a blocat vaccinarea într-o localitate aflată în scenariul roșu

Ultima oră! Ce pedeaspă ar putea primi senatoarea Diana Șoșoacă după ce a blocat vaccinarea într-o localitate aflată în scenariul roșu
Diana Șoșoacă, scandal la un centru de vaccinare din Iași

Fosta senatoare AUR nu încetează să ne surprindă pe toți cu perseverența sa în lupta anti-vaccinare. În urmă cu puțin timp, Diana Șoșoacă împreună cu un grup de protestatari a blocat accesul într-un sediu de vaccinare anti-Covid-19 dintr-o localitate din Iași, aflată în scenariul roșu. Drept urmare, Poliția s-a autosesizat, iar politicianul riscă ani buni de închisoare pentru fapta sa.

“Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”

Un nou scandal a izbucnit în jurul evenimentelor halucinante petrecute sâmbătă, în comuna Răchiteni, din județul Iași, localitate aflată în scenariul roșu din cauza exploziei de cazuri Covid-19. Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică din Iași, doctorul Vasile Cepoi, în această zi în care Diana Șoșoacă și-a făcut apariția alături de un grup de protestatari, nimeni nu s-a vaccinat la acest centru, ușile fiind blocate de aceste persoane rău voitoare.

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat senatoarea, în timp ce transmitea momentul live pe pagina sa de Facebook. Mai mult, Diana Șoșoacă a susținut că această comună nu ar trebui să se afle în scenariul roșu, această situație fiind, de fapt „cea mai mare minciună a secolului”.

În urma manifestărilor nedorite, medicul Vasile Cepoi a tras un semnal de alarmă cu privire la efectele pe care senatoarea Diana Șoșoacă le are asupra populației.

„Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită”, a explicat directorul Direcției de Sănătate Publică din Iași.

La ce riscuri se expune Diana Șoșoacă

Fosta senatoare AUR poate întâmpina probleme grave cu justiția dacă se dovește că acțiunile sale afectează sănătatea publică. Astfel, după scandalul iscat, Poliția s-a autosesizat și a demarat o anchetă în vederea desfășurării protestelor.

Avocatul Adrian Cuculis a explicat recent care sunt acuzațiile care i s-ar putea aduce Dianei Șoșoacă după de ce a oprit mai multe persoane să se vaccineze anti-Covid-19.

„În primul rând, dacă persona în cauză ar fi avut în vedere că informaţiile referitoare la motivul protestului îi erau cunoscute ca mincinoase, şi anume că propagă nişte informaţii false, atunci se poate face vinovată, dacă este pusă în pericol securitatea naţională, de comunicarea de informaţii false, şi aici discutăm, desigur, de o infracţiune extrem de gravă, care este pedepsită cu închisoare de la unu la cinci ani.

În altă ordine de idei, blocarea activităţii unei instituţii publice prin asemenea acte poate fi sancţionată din punct de vedere contravenţional în ipoteza în care prin gesturile, actele şi faptele desfăşurate în faţa acestei unităţi publice nu se săvârşesc acţiuni de natură penală.

Trebuie să precizăm că într-un sens mai larg am putea vorbi chiar despre o zădărnicirea combaterii bolilor sub forma instigării, în sensul în care se militează pentru încetarea vaccinării, pe deoparte, şi, pe de altă parte, această sancţiune ar putea să intervină doar într-o ipoteză exagerată în care s-ar dovedi acest lucru, respectiv că prin protestul din faţa Centrului de vaccinare, anumite persoane ar săvârşi acest tip de infracţiune ce ţine de natura pandemiei”, a explicatacesta, potrivit adevarul.ro.

Vezi imaginile transmise live pe contul de Facebook al senatoarei:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI