Diana Șoșoacă, 3 amenzi colosale după proteste. Cât trebuie să scoată din buzunar, de fapt

Diana Șoșoacă, 3 amenzi colosale după proteste. Cât trebuie să scoată din buzunar, de fapt
Diana Șoșoacă a primit 3 amenzi pentru refuzul de a purta mască la cele trei proteste la care a participat

Diana Șoșoacă a primit trei amenzi, în valoare de 4.500 de lei, pentru refuzul de a purta mască de protecție la protestele de sâmbătă seară. Senatoarea a primit trei sancțiuni similare în fiecare dintre cele trei locuri în care au avut loc manifestațiile anti-mască: Piața Victoriei, Piața Leu și Parcul Izvor. „Sunt foarte supărat că există o minoritate care încă nu vrea să respecte regulile”, a declarat premierul Florin Cîțu după cele petrecute la finalul săptămânii precedente.

Diana Șoșoacă a primit trei amenzi după protestele de sâmbătă

Au fost proteste de amploare în 20 martie, în București și în alte orașe din țară. Mii de oameni au ieșit în stradă și au militat împotriva restricțiilor impuse de autorități. Manifestația a avut loc în ziua în care în țara noastră s-a depășit din nou recordul de pacienți în stare gravă. 112 persoane au murit atunci, iar 4 dintre cei care și-au pierdut viața aveau sub 50 de ani. Medicii fac apel în continuare la respectarea măsurilor și îndeamnă populația să se vaccineze.

Între protestatari s-a aflat și parlamentarul Diana Șoșoacă (ex-AUR), care a primit trei amenzi, în valoare de 4.500 de lei, pentru refuzul de a purta mască, potrivit unor surse citate de G4Media. Alte 30 de sancțiuni au fost date în urma acestui protest.

Jandarmeria a informat sâmbătă seară că a aplicat amenzi în valoare de 29.950 de lei pentru 30 de participanți la mitingurile împotriva restricțiilor care au avut loc în București, menționând că se fac în continuare verificări pentru identificarea celorlalte persoane care au încălcat normele în vigoare.

Premierul Florin Cîțu: Implicarea senatoarei este o problemă morală

„Acolo unde nu se respectă legea voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege. Din păcate, avem și parlamentari, politicieni, care instigă la nerespectarea legii. Cred că aici este o problemă morală pentru acești oameni, sunt parlamentari, fac legi pentru România, dar nu respectă legislația în vigoare. Nu am o problemă cu protestele, dar să o facă respectând legea. Să poarte mască, este tot ceea ce le cer”, a afirmat oficialul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI