Dezvăluiri tulburătoare din spitalul groazei de la Reșița. Ce tratament primesc bolnavii, de fapt (exclusiv)

Dezvăluiri tulburătoare din spitalul groazei de la Reșița. Ce tratament primesc bolnavii, de fapt (exclusiv)
Mărturisiri şocante din spitalul de la Reşita. Tratamentul primit de bolnavi, inuman

România anului 2020. Dezvăluiri tulburătoare din spitalul groazei de la Reşita. S-a aflat totul despre tratamentul pe care îl primesc, de fapt, bolnavii. Detalii cu puternic impact emoţional!

Ce se întâmplă în spitalul groazei de la Reşita

Oroare şi neputinţă. Cu siguranţă cele două cuvinte descriu perfect Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşita. O pacientă internată acolo a făcut dezvăluiri tulburătoare din spitalul groazei şi a povestit ce tratament primesc bolnavii, de fapt. Alina a mers în instituţia sanitară pentru a se trata de o infecţie puternică la rinichi, însă ce a văzut acolo a marcat-o pentru totdeauna. Mărturisirile femeii sunt desprinse din cele mai crunte coşmaruri.

”Nu am văzut în viața mea atâta mizerie, nici măcar în filmele cele mai cumplite. Colcăiau gândacii, găseam noaptea pe mine. Pe mâncare, pe lenjerie, peste tot. Nu puteai trăi. Femeile de la curățenie spălau pe jos cu apă goală, că nu aveau cu ce, nu aveau produse de curățenie. Totul mirosea. Nu am reușit să stau decât două zile, dar a fost cea mai urâtă experiență din viața mea.

Erau pacienți bătrâni care făceau pe ei și nu erau schimbați cu zilele. Așa erau lăsați. Ceva dincolo de limita omeniei, a supraviețuirii, a decenței umane. Motivul era că nu făceau față cadrele medicale, că erau prea puține. Aveau dreptate, parțial, dar ajunseseră și să nu le mai pese. Acel spital ar trebui demolat și construit de la zero. Nu am văzut nici la toaletele publice asemenea mizerie”, a mărturisit Alina N. pentru Impact.ro.

Reacţia autorităţilor după apariţia imaginilor şocante

După apariția în spațiul public a fotografiilor realizate în Staţionarul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşita, destinat persoanelor cu boli psihice și infectate cu virusul SARS-CoV-2, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a cerut controale amănunţite. În urma verificărilor, Inspecţia Sanitară de Stat a aplicat primele sancţiuni, în valoare de 18.400 de lei. Managerul a primit o amendă de 10.000 de lei, pentru că nu a realizat lucrările de reparaţii şi igienizare asumate în planul de management. De asemenea, două asistente șefe, o asistentă și o infirmieră au fost și ele amendate.

Şi primarul localităţii s-a arătat şocat de imaginile care au revoltat o ţară întreagă. Acesta a mărturisit că nu există scuze pentru cele întâmplate.

„Toate ușile din spital erau deschise deși afară erau minus 4 grade și ce am găsit acolo era sub orice critică, deci nu există scuze, nu există scuze pentru actul medical și pentru modul în care se lucrează”, a spus Ioan Popa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI