02 dec. 2020 | 07:26

Inuman! Pacienți cu afecțiuni psihice, infectați cu COVID-19, sunt lăsați să moară dezbrăcați pe cimentul rece. Imagini de groază din spitalul din Reșița

Sănătate
Inuman! Pacienți cu afecțiuni psihice, infectați cu COVID-19, sunt lăsați să moară dezbrăcați pe cimentul rece. Imagini de groază din spitalul din Reșița
Imagini de groază cu pacienți chinuiți în Spitalul Județean Reșița

1 Decembrie 2020 a prins România pe picior total greșit. Imaginile care reflectă realitatea unui sistem medical depășit au fost surprinse în Spitalul de Urgență din Reșița, acolo unde pacienții sunt ținuți în condiții imposibil de imaginat. Unul dintre pacienți a surprins în câteva fotografii modul în care bolnavii sunt chinuți și lăsați să moară în condiții similare cu cele din lagărele de concentrare.

Cine sunt victimele

Imaginile din Spitalul de teroare din Reșița au oripilat o țară întreagă, chiar de Ziua Națională a României. Unul dintre pacienții internați acolo a surprins agonia pacienților infectați de COVID-19, care sunt lăsați să-și trăiască ultimele clipe din viață în cele mai grele condiții.

Mulți dintre aceștia sunt persoane în vârstă, pacienți cu afecțiuni psihice, a căror viață pare să nu conteze câtuși de puțin. În scenele de groază surprinse cu puțin timp în urmă se poate observa cum o parte din pacienți stau întinși pe cimentul rece, îmbrăcați sumar sau dezbrăcați, agonisând, iar unii dintre cei mai fericiți se află în niște paturi mizerabile. Din păcate,  starea lor este una deplorabilă, iar șansele să se îmbunătățească sunt reduse.

În urma publicării acestor dovezi cutremurătoare, directoarea spitalului a confirmat că imaginile sunt din spitalul Reșița, iar pacienții fotografiați sunt persoane cu afecțiuni psihice, motiv pentru care au nevoie de îngrijri speciale.

Aceasta a subliniat faptul că din lipsă de personal, secția de pneumologie nu poate asigura asistența necesară, astfel că, aceste persoane bolnave sunt lăsate de izbeliște, să moară singure în condiții vitrege, potrivit antena3.ro.

Într-adevăr, imaginile nu sunt dintre cele mai frumoase. Trebuie precizat că acestea au fost surprinse pe secţia de pneumologie. Acolo unde este clădirea destinată tratării pacienţilor pozitivi. Clădirea în sine este o clădire degradată.

Dacă de 30 de ani nu s-au făcut investiţii, vă puteţi da seama ce condiţii oferă”, a declarat Alina Stancovici, managerul spitalului.

Medicii vin să-și facă prezența și pleacă la cabinetele private

O reacție pasivă și resemnată a avut-o și Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Acesta a explicat că ceea ce se întâmplă în acest spital reprezintă niște probleme mai vechi, moștenite, neexistând bani și posibilități pentru a schimba ceva.

Într-un mod absolut șocant, președintele CJ detaliază modul revoltător în care medicii spitalului își exercită meseria: “O mare parte din medici fac prezenţa, după care pleacă acasă sau pleacă să îşi trateze bolnavii prin cabinetele private”, potrivit ziuadevest.ro.

Odată cu apariția imaginilor terifiante, oamenii au prins curaj pentru a împărtăși cu ceilalți momentele tragice pe care le-au trăit și rudele lor, aflate în situații similare.

Astfel, fiica unei paciente a confirmat ceea ce se poate vedea din imagini, și anume că pacienții sunt tratați ca niște animale. Alte persoane au intervenit și au negat această afirmație, întrucât nici cu animalele nu te porți în asemenea mod.

 „Bolnavii sunt trataţi ca nişte animale. Sunt lăsaţi pe jos, cadrele medicale nu iau in seama niciun bolnav care este acolo. Inclusiv perfuzoare trebuie să cumperi, seringi, pansamente. În cazul în care este nevoie de operaţie trebuie să vii cu ele de acasă, se face lista”, a spus o rudă a unui pacient, potrivit stiripesurse.ro.

O altă pacientă a dezvăluit că doar ajuns acolo poți realiza iadul pe care îl trăiesc pacienții, în timp ce mulțumește că a scăpat cu viață din acel loc, numit spital: „Doar dacă ajungi acolo poți vedea cu adevărat ce este acolo, eu mă bucur că am scăpat cu zile”, a spus Florentina.

Vezi imaginile șocante din interiorul spitalului în galeria foto.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro