Ministrul Lucian Bode, decizie vehementă după crima din Onești. Conducerea Poliției a plătit aspru VIDEO

Ministrul Lucian Bode, decizie vehementă după crima din Onești. Conducerea Poliției a plătit aspru VIDEO
Ministrul Lucian Bode, decizie vehementă după crima din Onești. Conducerea Poliției a plătit aspru VIDEO

Anchetatorii au descoperit că una dintre victime ar fi ucisă cu mult timp înainte. În afară de unele imagini, aceste informații se regăsesc și în rapoartele poliției cu privire la această situație. Imaginile cu pricina au fost surprinse de foștii vecini ai lui Gheorghe Moroșan. Ei sunt cei care au filmat toată acțiunea ce s-a desfășurat în balconul unde au avut loc cele două crime.

Dezvăluiri șocante de ultimă oră

UPDATE ora 20:12: Ministrul Lucian Bode a susținut, în urmă cu câteva minute, o conferință de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne. În urma dublei crime care a îngrozit România, acesta a decis destituirea conducerii Poliției Județene și municipale.

„Adresez condoleanțe familiilor celor două victime.

Vin astăzi în fața dvs cu rezultatele verificările preliminare. Desfășurarea evenimentelor este cunoscută, drept care nu voi intra în detalii. Mă voi axa pe trei paliere. 1. Cu privire la modul de implicare a conducerii IPJ Bacău, inspectorul șef și adjunctul acestuia… la comandă se afla adjunctul care s-a deplasat cu întârziere la locul faptei minimizând importanța evenimentului.

Conducerea IPJ nu a valorificat în întregime toate datele și nu a informat eșalonul superior pentru a se aloca resurse. 2. Cu privire la modul de implicare a conducerii poliției municipale: a fost ignorat trecutul agresorului. Nu au fost folosite la capacitate resursele informative. Comunicarea cu autorul înainte de sosirea negociatorului a fost una defectuoasă, măsurile dispuse la fața locului au fost deficitare”, a mărturisit Lucian Bode.

Din imaginile analizate, se pare că elementul cheie descoperit este faptul că într-o singură imagine apar cele trei siluete, ale agresorului și celor două victime. În aproape toate celelalte imagini, apar doar două siluete, cea a criminalului și a uneia dintre victime. Explicația este încă așteptată de la medicii legiști. În urma necropsiilor, ei vor stabili cu exactitate dacă una dintre cele două victime a fost ucisă cu mai mult timp în urmă.

Un alt element important este faptul că atunci când criminalul a sunat la 112, doar o victimă a vorbit cu operatorul, atunci bărbatul a amenințat că îi va ucide dacă nu primește ce dorește. De asemenea, în timpul unei conferințe de presă ce a avut loc marți, unul dintre oficiali susține că victima era îngrozită atunci când vorbea cu operatorul. Deci, este posibil ca cealaltă persoană să fi fost deja ucisă.

Există o diferență de timp între cele două crime

Alexandru Scurtu, șeful SIAS, a fost întrebat dacă există o diferență de timp între cele două crime, dânsul încercând să explice situația.

”Oana Zamfir: Există o diferență de timp între cele două decese?

Alexandru Scurtu: Da, există o diferență de timp!

Oana Zamfir: Cât de mare?

Alexandru Scurtu: Nu aș putea preciza acum!

Oana Zamfir: E posibil ca unul dintre ei să se fi stins acolo, după primele lovituri din balcon?

Alexandru Scurtu: Este posibil!

Oana Zamfir: Ambii ostatici erau în balcon, au fost găsiți cu urme de târâre. Există posibilitatea ca unul dintre ei să fi fost decedat de multă vreme în interiorul locuinței și nu în balcon?

Alexandru Scurtu: Aceste amănunte fac parte din investigațiile în curs. Ce pot să vă spun este că, din informații, imediat după acțiunea violentă, una dintre victime a fost înjunghiată imediat. Următoarea, probabil că în alt loc.

Există si suspiciuni la modul în care un bărbat ar fi reușit să-i imobilizeze pe cei doi muncitori. O primă ipoteză ar fi că unul dintre cei doi, aflat sub amenințarea agresorului, l-ar fi legat pe cel de-al doilea muncitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI