Ultima oră. Atac armat într-un tramvai cu călători din București. Cu câte gloanțe a tras agresorul

Ultima oră. Atac armat într-un tramvai cu călători din București. Cu câte gloanțe a tras agresorul
Împușcături în tramvaiul 7, Sursă foto: Digi24

Momente de groază într-un tramvai din Capitală, în această dimineață. Un bărbat aflat pe stradă a manifestat un comportament agresiv, după ce a împușcat cu un pistol cu gloanțe într-un tramvai care trecea în calea sa.

Cine este atacatorul

Scenele șocante au avut loc într-un tramvai 7 care se deplasa pe Șoseaua Viilor, către Șoseaua Progresului. Nimic nu avea să prevestească faptul că acei călători vor fi la un pas de moarte, după ce un glonț le va trece la câțiva centrimetri de cap

Atacul a fost denunțat imediat la 112, iar în câteva minute, mai multe echipaje de poliție s-au prezentat la fața locului. Potrivit primelor informații, atacatorul se afla pe trotuar, atunci când a îndreptat pistolul către tramvai.

Astfel, un glonț a intrat pe un geam al mijlocului de transport și a ieșit pe altul. Din fericire, niciun călător nu a fost rănit. Ulterior evenimentului nefericit, Poliția a transmis un comunicat în care a explicat ce s-a întâmplat la fața locului.

„În această dimineață a fost sesizat faptul că un tramvai ce circula pe Șoseaua Viilor a fost lovit cu un obiect, care a spart doua geamuri ale vehiculului – traversând zona destinată călătorilor. Nicio persoană nu a fost rănită.

La acest moment se efectuează verificări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul, precum și pentru identificarea obiectului care a produs distrugerea”.

Cercetările sunt efectuate în acest moment de de Secția 18 Poliție, cu ajutorul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, potrivit Digi24.

Vatman împușcat cu un pistol cu bile

Un incident similar a avut loc în urmă cu două luni, în București, după ce un vatman a fost împușcat cu un pistol cu bile de către un șofer teribilist. Martorii au chemat un echipaj medical, iar vatmanul a primit îngrijire medicală la fața locului. Din fericire, acesta a prezentat câteva leziuni ușoare, astfel că și-a putut continua orele de muncă până la sfârșitul programului.

„Astăzi, la ora 10:00, Poliția Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că în sectorul 4 ar fi fost ranit un vatman de către un bărbat, după ce acesta din urmă a folosit un pistol cu bile. La fața locului au sosit polițiștii precum și un echipaj medical pentru îngrijiri.

Vatmanul și-a continuat traseul, după ce a fost consultat de echipajul medical. La acest moment polițiștii desfășoară activități de identificare și depistare a bărbatului care ar fi folosit pistolul cu bile”, a anunțat Poliția Capitalei.

Care a fost motivul atacului

În urma accidentului, reprezentanții STB au transmis și ei un comunicat în care au oferit informații despre starea angajatului, dar și despre întregul eveniment, făcând referire la actele de violență tot mai des petrecute.

”Astăzi, 17 septembrie 2020, în jurul orei 10:40, un conducător de tramvai de pe linia 25, care circula pe Șoseaua Giurgiului – sens CFR Progresul, la plecare din stația Muzeul Bacovia, a fost împușcat cu un pistol cu aer comprimat de către un participant la trafic, fiind rănit ușor în zona capului.

După pornirea tramvaiului din stație, o călătoare a alergat să se urce în tramvai, iar acesta nu a mai putut opri. Conducătorul unui autoturism BMW aflat în trafic, care circula paralel cu vagonul a observat și i-a adus injurii vatmanului. După discuția cu acesta, a scos și a folosit un pistol cu aer comprimat, rănindu-l ușor.

Nu au fost necesare intervenții medicale, iar vatmanul în vârstă de 45 de ani se află în afara oricărui pericol. Tramvaiul s-a retras la depoul Giurgiului. Circulația tramvaielor pe Șos. Giurgiului nu a fost afectată.

Cazul este în cercetare de către organele de poliție. Societatea de Transport București își exprimă îngrijorarea faţă de o astfel de manifestare violentă, care ar fi putut să aibă repercusiuni grave atât asupra vatmanului, cât și asupra călătorilor și a celorlalți participanți la trafic”, a transmis conducerea STB pe 19.09.2020.