Dezvăluiri despre Hitler și viața lui sexuală: de ce era crezut bisexual

Dezvăluiri despre Hitler și viața lui sexuală: de ce era crezut bisexual

În al Doilea Război Mondial, serviciile de informații căutau să știe totul despre Adolf Hitler. Așa se face că acum aflăm ce au scris americanii într-un profil din 1942 concentrat și pe preferințele sexuale.

Raportul, finalizat în 1942, a fost realizat de Henry Field, antropolog, pentru Biroul de Servicii Strategice, precursor al CIA. Field nota în raport că, pe baza informațiilor sale, îl considera pe Hitler „un sadomasochist care ar putea prezenta și tendințe homosexuale”.

Raportul despre Hitler ar fi ajuns la preşedintele american Franklin Roosevelt pentru a-i oferi acestuia cât mai multe date despre inamic. Nu era totul despre sex, ci și despre obiceiuri alimentare şi chiar preferințe în materie de muzică.

Dată fiind persoana lui Hitler, informațiile nu erau chiar la îndemână. Asta face ca raportul să fie bazat, mai ales, pe dezvăluirile făcute de Ernst Sedgwick Hanfstaengl. Acesta era un apropiat al lui Hitler în anii ’20 și ’30, dar a fugit apoi în Marea Britanie, că relația cu dictatorul nu mai era profitabilă.

Din Marea Britanie, Hanfstaengl le-ar fi spus agenţilor americani că hostelul vienez în care locuia Hitler în tinereţe era cunoscut ca „un loc în care bărbaţi în vârstă se întâlneau cu bărbaţi tineri pentru a se deda plăcerilor homosexuale“. Totuşi, nu există nicio dovadă clară că ar fi fost implicat în tinereţe în astfel de acte.

Raportul analizează şi zvonurile care circulau în acea vreme cu privire la relaţiile sexuale care ar fi existat între Adolf Hitler şi adjunctul său Rudolf Hess. Acesta din urmă ar fi venit la „baluri mascate îmbrăcat în femeie”, ceea ce i-a determinat pe membrii homosexuali ai partidului să-l poreclească „domnişoara Anna” (Fräulein Anna), notează Adevărul.

Ce rost mai are dosarul despre Hitler în 2018?

Dată fiind importanța acestui dosar, te poți aștepta să fie ceva mai detaliat cu elemente care să fi fost chiar utile președintelui american. În schimb, rămân concluziile lui Field

El a scris că viaţa sexuală a lui Adolf Hitler era „dublă, la fel ca viziunea sa politică”. În viaţa sa profesională era „atât socialist, cât şi naţionalist fervent”, iar în viaţa sa personală era „şi homosexual, şi heterosexual”.

Poate de aceea sunt voci critice cu privire la raportul întocmit de serviciile americane de informații în urmă cu aproape 80 de ani. Documentul ar fi bazat pe o analiză psihologică îndoielnică.

În fapt, multe dintre informațiile compilate de adversari despre dictator se învârt în jurul sexualității. De la speculația că mamei lui Hitler i-ar fi plăcut „să fie agresată fizic de soţul ei, tatăl viitorului dictator” până la diversele teorii că dictatorul era gay, asexual sau fetișist.

Se prea poate ca toate acestea să fi fost încercări de-a înțelege cruzimea și brutalitatea programului lui Hitler din anii ’40, în timpul războiului.

Sursa: The Week
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI