Dezvăluiri de ultim moment în cazul Caracal. Dincă, bătut de polițiști ca să recunoască crimele

Gheorghe Dincă a cerut un preot, pentru a se putea confesa

După ce inculpatul a mărturisit cum le-ar fi ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, a început să mulțumească în stânga și-n dreapta. Cu toate că la început Gheorghe Dincă a susținut că nu le cunoaște, a reușit în cele din urmă să încropească un fir al evenimentelor, obligat de conjunctură, după bătăile polițiștilor, coform adevărul.ro.

Gheorghe Dincă, bătut de polițiști ca să recunoască

Finalul declarațiile lui Dincă au încheiat apoteotic orice șir al evenimentelor ce părea că prinde viață. Încă de când polițișii l-au prins pe inculpat în curtea sa, Dincă a sărit cu declarații contradictorii. A spus întâi de toate că nu le cunoaște pe cele două fete, mai apoi a recunoscut crimele, alături de detaliile aferente acuzării. „Nu am nicio legătură. Nu le-am văzut niciodată. În butoi ard materiale şi cârpe”, a spus bărbatul de 66 de ani la început. Potrivit unor surse, Gheorghe Dincă ar fi fost bătut de polițiști încă din prima zi, motiv pentru care a cerut în mod special să meargă la INML pentru un certificat medico-legal care să demonstreze violențele. La scurt timp după ce a fost prins, a fost dus la Craiova, la sediul DIICOT, unde s-a consemnat prima declarație, faptul că le-a chemat pe fete în locuința sa, mai apoi le-a ucis fără intenție.

„Audierile au durat vreo patru ore. La final, a fost întrebat cui vrea să mulţumească. I-au spus că dă bine la dosar, că atunci când judecătorii îl vor audia, vor aprecia că a mulţumit. Mai întâi l-au bătut, apoi l-a pus să spună asta. După aceea, l-au întrebat dacă regretă şi dacă vrea să transmită familiilor celor două fete”
Surse din cadrul anchetei

Gheorghe Dincă, bătut de polițiști pentru a recunoaște
Gheorghe Dincă, bătut de polițiști pentru a recunoaște

„Trebuie să recunosc faptele”

Dincă a aruncat alte bombe și a învârtit poliția pe degete, oferindu-le piste false pentru a trage de timp. Amintim că sora inculpatului îl susține și crede cu tărie că ori a fost obligat să mărturisească ceva ce n-a făcut ori acoperă pe cineva care ar fi comis, de fapt, crimele.

„Nu recunosc infracţiunile de viol şi subsecvent infracţiunea de trafic de persoane şi infracţiunea de trafic de minori. Precizez că ţin să mulţumesc domnului avocat Bogdan Alexandru, domnului ofiţer IGPR Daniel Barbu, şi domnului procuror şef Ionuţ Spiridon şi domnului a.s.p. Barbu Nicolae de la arestul IPJ Dolj pentru faptul că datorită lor mi-am dat seama că trebuie să recunosc faptele. Regret faptele şi nu am cuvinte suficiente de adresat familiilor fetelor omorâte”
Gheorghe Dincă

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI