Detaliul despre mașina de spălat pe care puțini români îl știu. E musai să faci și tu asta
Mașina de spălat rufe face parte din categoria electrocasnicelor extrem de utile în locuința fiecăruia, alături de aragaz și de frigider. Ea trebuie folosită cu atenție și în funcție de nevoile reale ale familiei. Însă pentru ca ea să fie folosită la maximă eficiență, e musai să faci un lucru pe care puțini îl cunosc, însă este un detaliu care poate face diferența atunci când pui rufele la spălat.
Detaliul despre mașina de spălat pe care puțini români îl știu
Atunci când pui rufele la spălat, de regulă ai grijă la detalii precum sortarea corectă a hainelor, adăugarea de detergent și de balsam în sertarul din dotare al mașinii de spălat, setezi temperatura, timpul de spălare, în funcție de calitatea materialelor și de gradul de murdărie al hainelor.
Însă prea puțini știu că, pentru ca mașina de spălat să funcționeze la parametri optimi, și ea are nevoie de îngrijire aparte, iar un detaliu poate face diferența între hainele spălate așa cum trebuie și unele pe care încă persistă petele sau poate nu sunt suficient de moi, cu toate că ai pus balsam în orificiul dedicat.
Sau, dacă folosești detergent obișnuit și nu unul lichid, se prea poate să observi că în timp, în orificiul pentru detergent rămâne acolo aproape după fiecare spălare o cantitate din praful alb și care, în timp, se întărește foarte tare. Iar cu cât se întărește și cu cât adaugi detergent și pentru alte spălări, se va forma un glod tare de detergent, care se va tot mări, până când asta va împiedica ca o nouă cantitate de detergent proaspăt pus în respectivul orificiu să ajungă în cuvă și, în final, să poată spăla hainele.
Cum procedezi în această situație
Ce este de făcut în această situație? Ei bine, puțin știu că sertarul mașinii de spălat, în care sunt depozitate detergentul și balsamul, se poate scoate și se poate curăța și el.
De altfel, este chiar indicat să faci asta cât mai des, pentru a împiedica ca acel glod de detergent să se formeze și să îți împiedice activitatea. Astfel că sertarul mașinii de spălat se scoate din acel orificiu și se spală regulat, folosind produse de curățenie pe bază de înălbitor sau se poate ține în clor, în apă cu bicarbonat sau în apă oxigenată.
Cum mașina de spălat „trăiește” în funcție de cum o folosești, trebuie să ții cont de anumite detalii care îi pot prelungi cât mai mult durata de funcționare. Vezi AICI ce greșeli trebuie să eviți atunci când folosești mașina de spălat rufe.