Detaliul de pe diploma de studii a Vioricăi Dăncilă care ridică mari semne de întrebări. Candidata PSD are multe explicații de dat

Detaliul de pe diploma de studii a Vioricăi Dăncilă care ridică mari semne de întrebări. Candidata PSD are multe explicații de dat
Detaliul de pe diploma de studii a Vioricăi Dăncilă care ridică mari semne de întrebări

Viorica Dăncilă a terminat Facultatea de Petrol și Gaze în anul 1983. Detaliul de pe diploma de studii a candidatei PSD la alegerile prezidențiale 2019 ridică multe semne de întrebare.

Detaliul de pe diploma de studii a Vioricăi Dăncilă

Viorica Dăncilă s-a născut pe 16 decembrie 1963, în Roșiorii de Vede, județul Teleorman. Părinții s-au separat de tineri. Mama era țesătoare la fabrica de postavuri ”Dorobanțul”, iar tatăl, Filimon Nica, plutonier major în Armata Română. Evoluția sa într-ale educației nu a fost sclipitoare. La admiterea la liceu nu a reușit să intre la clasele de matematică fizică de la liceul ”Mihai Viteazul” din Ploiești, așa că a căzut la ultima clasă de la profilul industrial.

Înainte de 1989, erau obligatorii zece clase, astfel că, pentru a intra în clasa a XI-a de liceu, era necesar să promovezi examenul de treapta a II-a. Nu a reușit să treacă examenul și să rămână la clasa cu profil industrial de la liceul ploieștean, iar drumurile au adus-o la liceul Energetic din oraș. După absolvire, a venit o nouă etapă. Oficialul a început Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Petrol și Gaze din Ploiești. Pe diploma de absolvire este trecut doar numele de fată Nica Vasilica – Viorica. Trebuie menționat că în anul în care și-a început studiile superioare, Dăncilă, după cum susține, era căsătorită cu Cristinel.

Multe semne de întrebare

Jurnaliștii de la Recorder arată că numele din buletin de fată al Vioricăi Dăncilă era Rodica Vasilica Nica, din spusele colegilor de clasă ai acesteia, cu care și-a sărbătorit majoratul. De aici se ridică o altă întrebare. De ce pe diploma de absolvire este trecut numele de fată, Nica Vasilica – Viorica, și nu apare nici Rodica, dar nici Dăncilă, cu toate că era deja măritată.

„Eu cred în familie. Sunt căsătorită de 36 de ani şi pentru mine principala susţinere am găsit-o în sânul familiei mele. Aceasta este abordarea mea. Un om care a stat 36 de ani alături de un soţ care a susţinut-o în permanenţă, alături de un fiu care de fiecare dată i-a fost alături este un om care crede în familie. În rest, este opinia fiecăruia, fiecare poate să-şi spună punctul de vedere şi aceasta este credinţa mea.

Detaliul de pe diploma de studii a Vioricăi Dăncilă care ridică mari semne de întrebări. Candidata PSD are multe explicații de dat
Diploma de absolvire a Vioricăi Dăncilă

Familia este un nucleu de bază al societăţii. Nu ştiu dacă mă vor vota (persoanele LGBT – n.r.) sau nu. Eu sper să mă voteze toţi cei care cred că România merită un altfel de preşedinte”, este declarația Vioricăi Dăncilă care surprinde informația că are 36 de ani de căsnicie, așa că este măritată din anul 1983.