15 aug. 2024 | 13:14

Destinația cu aer curat și priveliști de vis, ideală pentru minivacanța de Sfânta Maria. Se află în România și e unică în Europa!

Turism
Destinația cu aer curat și priveliști de vis, ideală pentru minivacanța de Sfânta Maria. Se află în România și e unică în Europa!
Destinația cu aer curat și priveliști de vis, ideală pentru minivacanța de Sfânta Maria. Se află în România și e unică în Europa!

Minivacanța de Sfânta Maria reprezintă o ocazie perfectă de a evada din agitația orașului și de a petrece timp în natură. În România există multe locuri ce merită să fie vizitate și descoperite, pe lângă destinațiile deja cunoscute și care au devenit comerciale. Iată unde poți admira peisaje de vis și te poți bucura de aer curat în vacanță!

Locul din România care oferă o priveliște unică

Țara noastră ascunde multe locuri care îți taie respirația prin priveliștea pe care o oferă și pe care merită să le vizitezi măcar o dată în viață. Un astfel de loc este și la Vulcanii Noroioși, care oferă un adevărat spectacol al naturii pentru oricine îl vizitează.

Acești vulcani sunt unici datorită modului în care s-au format și pot fi vizitați în mai multe locuri din țară: la Ocna Sibiului, la Homorod, la Bazna, în zona Transilvaniei, în anumite zone din Moldova și la Pâclele Mari și Pâclele Mici din județul Buzău, aceștia fiind și cei mai spectaculoși.

Vulcanii Noroioși sunt un fenomen geologic unic și fascinant, nu doar în România, ci și în Europa. Aceștia reprezintă o formațiune geografică rezultată în urma erupțiilor de noroi și gaze.

Vulcanii Noroioși

Cum au apărut Vulcanii Noroioși

Această formă de relief a apărut în urma unui proces complex, în urmă cu mult timp. Au fost descoperiți în jurul anului 1867, din întâmplare, în timpul unor căutări de petrol. În urmă cu 100 de ani, în 1924, au fost declarați rezervație naturală și reprezintă un punct de atracție pentru turiști.

Potrivit geologilor, s-au format în urma mai multor procese care au avut loc în pământ. În adâncurile solului, există rezervoare de gaze, în special dioxid de carbon și metan, care sunt presurizate și urcă spre suprafață. Aceste gaze pot pătrunde prin straturile de sol, cauzând acumularea de presiune subterană. Dacă presiunea devine suficient de mare, poate cauza apariția unor fisuri și rupturi în sol.

Când gazele ating suprafața, ele pot împinge noroiul și apa din sol, creând erupții asemănătoare cu cele ale vulcanilor clasici, dar în loc de lavă, sunt expulzate amestecuri de apă, noroi și gaze. Aceste erupții sunt mai puțin violente decât cele ale vulcanilor clasici și nu produc lavă sau cenușă, ci un noroi vâscos și adesea rece.

Noroiul împins la suprafață prin presiunea gazelor din sol se usucă și se întărește dând zonei un aspect unic. Spre deosebire de vulcanii clasici, aceștia nu sunt înalți, pentru că noroiul care iese la suprafață este foarte lichid și se scurge imediat.

 

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Rugăciunea care îndeplinește toate dorințele
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Adio, plăți cu cardul în România. Cu ce le vor înlocui băncile: Oamenii s-au obișnuit
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro