Destin unit sau pură coincidență? Ce a făcut Cornelia Catanga pentru Nelu Ploieșteanu, înainte ca ea să moară

Destin unit sau pură coincidență? Ce a făcut Cornelia Catanga pentru Nelu Ploieșteanu, înainte ca ea să moară
Destinul tragic a doi cântăreți celebri de muzică lăutărească. Ce a făcut Cornelia Catanga pentru Nelu Ploieșteanu, înainte de moarte

Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu au avut același sfârșit. Stelele muzicii lăutărești s-au stins după ce au fost internați în secția de Terapie Intensivă, după ce au contractat noul virus. Asociat cu problemele lor de sănătate preexistente, boala le-a fost fatală. Catanga a murit în data de 26 martie, la 63 de ani, iar maestrul în 2 aprilie, la 70 de ani. Înainte ca ambii să părăsească această lume, solista din Buzău se declara atinsă de cumpăna prin care trece colegul de breaslă, acesta fiind internat la Spitalul Floreasca din 16 martie. Se ruga pentru el și cerea celor din jur să vină cu un gând bun în întâmpinarea lui.

Destin tragic. Cornelia Catanga se ruga pentru Nelu Ploieșteanu să se facă bine

Cornelia Catanga a postat pe contul de Facebook un mesaj emoționant la adresa lui Nelu Ploieșteanu, pe când ambii erau încă în viață. ”Regina muzicii lăutărești” cerea publicului să roage pentru sănătatea maestrului.

„Sa ne rugam cu totii pentru sanatatea lui Nelu, fratele nostru, unul dintre marii artisti ai muzicii lautaresti, ca bunul Dumnezeu sa-i ajute si sa treaca si peste aceasta mare cumpana si sa se intoarca in sanul familiei. Doamne, ai grija de el si de familia lui!!!”, nota aceasta.

Diferit față de solist este că, în cazul Corneliei Catanga, a fost vorba despre o moarte rapidă. Interpreta a fost internată la Spitalul Universitar de Urgență București într-o zi de joi, 25 martie. A doua zi, 26 martie, i-a fost declarat decesul. Ea suferea de multe probleme de sănătatea. Aproape că rămăsese oarbă, iar în 2019 suferise un infarct.

Nelu Ploieșteanu a murit vineri, 2 aprilie, în jurul orei 01:00, la Spitalul Floreasca, unde era internat din 16 martie. Făcuse o formă gravă de COVID-19, plămânii fiindu-i afectați în proporție de 70%.

Înmormântarea se poate să fie diferită în cazul maestrului 

Anterior decesului său, soția lăutarului a fost sunată de cei de la Direcția de Sănătate Publică pentru a fi înștiințată că poate ieși din carantină. Rudele răposatului se întreabă acum dacă acesta avea sau nu la moarte virusul în organism. Apropiații doresc să-l înmormânteze cum e rânduiala, nu ca pe un bolnav de COVID-19.

În cazul Corneliei Catanga, înmomântarea a fost în acord cu protocolul contextului epidemiologic. Dorința lui Aurel Pădureanu, soțul solistei, a fost ca aceasta să fie îngropată cu o zi mai târziu, în așa fel încât familia și fanii să aibă timp să-și ia rămas bun. Nu s-a întâmplat astfel. Jandarmii au venit la Cimitirul Ghencea și i-au explicat bărbatului că evenimentul funebru trebuie să aibă loc imediat după ieșirea din spital a mortului, conform legii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI