Premieră pentru justiția din România: despăgubiri pentru iubitul unei tinere decedate în accident

Premieră pentru justiția din România: despăgubiri pentru iubitul unei tinere decedate în accident
FOTO: ISU București-Ilfov

Iubitul unei tinere care și-a pierdut viața într-un accident de circulație produs în 2016 va primi despăgubiri de 10.000 de euro. Decizia magistraților este o premieră pentru justiția din România. Până în prezent, doar rudele apropiate ale celor decedați primeau despăgubiri.

Microbuzul în care se afla tânăra a fost implicat într-un accident de circulație pe data de 19 noiembrie 2016, în apropiere de localitatea Șindrilița. Microbuzul a intrat în coliziune cu un auturism. Reprezentanții ISU București-Ilfov au anunțat atunci că la locul producerii accidentului s-au deplasat 4 ambulanțe SMURD și un echipaj de descarcerare pentru a scoate victimele dintre fiarele contorsionate.

Numărul mare de victime a determinat autoritățile să activeze Planul Roșu pentru situații de urgență. 3 persoane și-au pierdut viața în teribilul accident, iar alte 14 au fost rănite și au fost transportate la spitalele din Capitală pentru îngrijiri medicale.

10.000 de euro despăgubiri pentru iubitul unei tinere decedate în accident

Printre cele 3 persoane care și-au pierdut viața în accident s-a aflat și o tânără de 30 de ani care se îndrepta către iubitul ei. Cei doi nu locuiau împreună și se vedeau doar la sfârșit de săptămână, iar tânărul avea de gând să o ceară în căsătorie și făcuse rost de bani pentru inelul de logodnă. El a mărturisit că urma să facă pasul chiar în acel week-end, dacă nu se întâmpla nenorocirea. Tânăra se afla în microbuz, alături de alți călători, în momentul în care șoferul s-a angajat într-o depășire periculoasă și s-a ciocnit violent cu un autoturism.

Povestea tânărului care și-a pierdut iubita în accidentul de circulație i-a impresionat pe magistrații pe masa cărora a ajuns dosarul pentru a fi judecat. Chiar dacă în mod normal doar rudele apropiate ale celor decedați sunt despăgubite, judecătorii au decis că viața tânărului a fost schimbată complet de tragicul eveniment și au decis ca acesta să primească 10.000 de euro despăgubiri pentru suferința prin care a trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI