Desființarea Poliției Locale, o posibilitatea reală: ”Nu scapă!”

Poliția Locală este o instituție subordonată Primăriilor din România care a supărat mulți oameni de-a lungul timpului și, din câte se pare, s-ar putea să dispară.

În cazul în care ți-ai luat o amendă de la Poliția Locală fără să înțelegi foarte bine gradul de autoritate cu care ți-a fost înmânată hârtia, nu ești singur. Cazurile de abuz al acelor agenți sunt foarte mediatizate online și au ajuns să super chiar și edilii sub care activează. Din acest motiv, se ia în serios posibilitatea desființarea acestei instituții. Cel puțin un primar vrea să facă efortui în această direcție.

politia locala pericol de disparitie

Instituția Poliției Locale ar putea fi desființată dacă îl asculți pe Vasile Pavăl, primarul orașului Vaslui. În contextul în care are autoritatea să ia o astfel de decizie radicală, cuvintele sale nu ar trebui la niciun nivel să fie percepute ca o glumă. Pavăl are mai multe motive pentru care este supărat pe agenții de la ”locală”, începând cu numărul mare al amenzilor pe care le dau.

În opinia primarului municipiului Vaslui, agenții ar trebui să facă și muncă de prevenire, dar ei nu fac decât să dea amenzi. Nu este prima oară când auzim particularitățile unui astfel de proiect. Primarul din Darabani a avut o inițiativă similară.

„Nu scapă! Sunt al doilea primar care semnează desființarea lor. Le-am spus că în activitatea lor sunt și măsuri de prevenție, (…). Cel mai simplu e să dea o amendă. Și amenzile afectează bugetul, nu le poți încasa, te înscrii cu sume. E o întreagă tevatură. Lor le este simplu să spună că au dat amenzi. (…) Acesta e mod de rezolvare? Ce să comentez, o iau ca atare. Sunt colegii mei, să ne trăiască, altcineva să nu-i dorească”, a declarat Vasile Pavăl.

Acesta este al doilea primar cu un astfel de proiect legislativ. Primarul orașului Darabani, din județul Botoșani, a detaliat o inițiativă similară la sfârșitul lunii noiembrie, a anului trecut. În acea situație, propunerea a fost înaintată Consiliului Local. Soluția era ca agenții de la Poliția Locală să devină agenți de pază, atât. Nu își dorea să rămână pe strâzi, din prisma locului de muncă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI