Desertul viral pe care toată lumea îl gătește acum. Ingredientul secret care l-a făcut faimos VIDEO

Desertul viral pe care toată lumea îl gătește acum. Ingredientul secret care l-a făcut faimos VIDEO
Cum faci prăjitură Bundt

O nouă rețetă de desert a devenit virală pe internet, iar cei care o încearcă sunt din ce în ce mai mulți.

Este un desert vechi de generații, care a apărut pe forumul Reddit’s / Old_Recipes în urmă cu aproximativ o lună și a fost publicată de Jamie Moranz.

Desertul viral pe care toată lumea îl gătește acum

Ea a împărtășit o fotografie cu tortul de ziua ei, care se numește tort cu smântână, și a pus și rețeta pe care a primit-o de la soacra ei. Rețeta aceasta datează din 1979.

Prăjitura Bundt a luat cu asalt internetul, iar asta pentru că are doar 6 ingrediente, se face ușor și nu ai cum să greșești această rețetă.

Iată rețetă de tort de smântână:

  • 1 cană de unt
  • 3 căni de zahăr
  • 6 ouă
  • 1 pahar de smântână lichidă
  • 2 lingurițe esență de vanilie

Lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei. Adaugă zahărul și smântâna și bate-le bine. Adaugă câte un ou și amestecă bine după fiecare. Apoi, adaugă alternativ făină și smântână, amestecând ușor, cât să încorporezi făina.

Adaugă vanilie și pornește cuptorul la 160 de grade. Pune tortul într-o formă rotundă, cu gaură în mijloc și model, la fel ca în poză, apoi coace tortul o oră și 15 minute.

Fă testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă prăjitura s-a copt.

Cum să îl servești

Această rețetă necesită să fie pus într-un cuptor rece, nu preîncălzit. Acesta este un pas pentru o prăjitură densă.

„Coacerea care pornește de la temperatură scăzută și care crește pe parcurs doar până la 160 de grade asigură gătirea unformă a tortului și previne ca acesta să se ardă înainte să se fi copt în întregime în interior.

În esență, acesta este un pandișpan mai dens, iar în Anglia se numește „pound cake”, adica un tort dens și pufos în același timp.

Englezii obișnuiesc să îl glazureze cu un amestec din zahăr pudră, lapte și zeamă de lămâie și îl servesc, de regulă, la ceaiul de la ora 5.

Este un desert popular în Anglia. În plus, îl poți lăsa simplu, cu zahăr pudră deasupra, sau poți să îi faci o glazură de ciocolată sau să îl servești cu un sos de vanilie și unul de fructe de pădure.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI