Desertul genial al toamnei. Toate gospodinele se îngrămădesc să facă rețeta asta

de: Dumitrache Diana
22 11. 2020

Vedeta acestui sezon este, fără îndoială, dovleacul, iar reţeta de mai jos este una delicioasă. Toate gospodinele vor să facă desertul genial al toamnei.

Reţetă prăjitură cu dovleac şi cacao

Prăjiturile cu dovleac sunt preferatele sezonului. Desigur, gospodinele doresc reţete uşor de preparat, cu ingrediente puţin, dar de mare efect. În această categorie se află şi cea de mai jos. Aşadar, dacă nu ştii ce să mai pregăteşti bun pentru cei dragi sau plănuieşti deja meniul pentru sărbători, prăjitura cu dovleac şi cacao poate fi o variantă minunată. Aromat, dulce şi fin, desertul de mai jos este unul delicios, aşa că nu mai sta pe gânduri.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara Prăjitura cu dovleac şi cacao

Ingrediente blat de biscuit:

  • 200 g biscuiţi digestivi
  • 1 linguriţă rasă scorţişoară
  • 150 g unt

Ingrediente crema:

  • 400 g cremă de brânză
  • 200 ml smântână pentru frişcă 35% grăsime
  • 150 g zahăr
  • 5 ouă
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 400 g piure de dovleac copt
  • 1 lingură cacao
  • fulgi de ciocolată, pentru décor

Mod de preparare Prăjitura cu dovleac şi cacao

În primul rând, amestecă biscuiţii daţi prin robot cu scorţişoara şi apoi cu untul topit. Amestecul obţinut se pune într-o tavă cu fundul detaşabil şi se presează bine cu dosul unei linguri pe toată suprafaţa tăvii. Lasă la frigider cât pregăteşti crema.

Ouăle şi zahărul se mixează până când se dechid la culoare. Apoi, adaugă brânza, vanilia şi smântâna pentru friscă. La final, încorporează şi dovleacul. Ia un sfert din compoziţie şi amestecă bine cu cacao. Scoate tava cu blatul de biscuiţi şi pune umplutură de cacao, apoi restul de cremă.

Prăjitura se dă la cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 170 de grade Celsius. Pentru a fi servit, desertul trebuie să fie foarte rece.

În cazul în care nu ai habar cum se coace dovleacul, trebuie să ştii că este un procedeu foarte simplu. Ai nevoie doar de dovleac plăcintar, puţin zahăr brun şi scorţişoară. Tot ce ai de făcut este să tai în felii egale dovleacul, să înlături seminţele şi aşezi bucăţile într-o tavă. Presara puţin zahăr şi scorţişoară şi dă la cuptorul precincalzit la 200 de grade Celsius, funcţia sus-jos (ventilaţie), pentru 40 de minute. Nu trebuie acoperit şi nici nu este nevoie să pui apă în tavă. Poţi încerca cu o furculiţă să vezi dacă este copt sau nu: dacă este moale înseamnă că este gata.