Cel mai gustos ștrudel cu dovleac! Ce trebuie să adaugi în rețetă pentru un desert ideal de toamnă

Cel mai gustos ștrudel cu dovleac! Ce trebuie să adaugi în rețetă pentru un desert ideal de toamnă
Cea mai buna reteta de strudel cu dovleac. Sursa foto: delicatese.net

Dovleacul este vedeta toamnei, iar un ștrudel cu dovleac este rețeta perfectă pe care trebuie să o încercați în această perioadă. Rețeta este una simplă și este explicată pas cu pas în acest articol.

Cel mai gustos ștrudel cu dovleac!

Dacă nu mai știți ce desert să faceți, ei bine, rețeta pe care v-o propunem este numai bună. Dovleacul este un aliment foarte benefic pentru organism și la mare căutare în această perioadă. Iată ce trebuie să faceți!

Ștrudel cu dovleac: ingrediente și mod de preparare

Se curăță dovleacul, se mărunțește, apoi se trece la pasul următor. Este nevoie de un kilogram de dovleac tocat prin robotul de bucătărie. Peste el se adaugă 150 de grame de zahăr. Apoi se pune toată compoziția pe plită. Se amestecă dovleacul cu zahăr și se lasă la foc să se călească puțin până ce va lăsa puțin suc. Este momentul să adăugăm și 50 de grame de griș și, de asemenea, se amestecă. Se pregătește apoi aluatul.

Pentru aluat este nevoie de 700 de grame de făină, în care se adaugă 40 de grame de zahăr, 6 grame de sare și se amestecă ingredientele uscate. Pregătim 380 de ml de apă călduță pe care o turnăm peste făină și vom frământa un aluat. Când aluatul începe să se lege, adăugăm 50 ml de ulei. Aluatul se bate de blatul de bucătărie de 25 de ori și se obține un aluat perfect. Punem puțin ulei pe blatul de lucru, întindem aluatul. Într-o tavă adăugăm ulei, punem aluatul în tavă, iar peste el se toarnă ulei, deci se folosește în jur de 40 de ml de ulei pentru toată operațiunea, și lăsăm aluatul să se odihnească vreme de 15 minute.

Se pune din nou aluatul pe blatul de lucru, se întinde și mai mult, se rade 125 de g de unt înghețat peste aluat, presărăm și nuci tocate, migdale sau alune, după preferințe, se rulează aluatul parte peste parte și se decupează cu un cuțit în două părți. Apoi se vine cu umplutura, care se împarte și ea în două părți. Se montează apoi ștrudelul, formând două rulouri mari. Se porționază apoi în mai multe bucăți, care se pun în tava de copt, pe o hârtie de copt. Se ung cu ou la suprafață, apoi se crestează puțin cu cuțitul, apoi dăm tava la cuptor la 200 de grade, vreme de 45 de minute. Mai întâi, primele 20 de minute ținem temperatura cuptorului la 180 de grade, apoi celelalte 25 de minute la 200 de grade sau reglați temperatura în funcție de cuptorul vostru. Se va obține cel mai gustos ștrudel cu dovleac, aspectos și delicios. Poftă bună!