Descoperiri revoltătoare în Hala Obor. ANPC, șocat de nereguli, a dat amenzi de 500.000 de lei

Descoperiri revoltătoare în Hala Obor. ANPC, șocat de nereguli, a dat amenzi de 500.000 de lei
Hala Obor a fost luata cu asalt de inspectorii ANPC

Au fost făcute descoperiri revoltătoare în Hala Obor din București după ce inspectorii ANPC au descins în control acolo. Verificările s-au terminat cu amenzi date în valoare de 500.000 de lei după ce au fost descoperite nereguli la diferite unități care comercializează alimente.

Ce s-a descoperit în Hala Obor. Inspectorii ANPC au dat amenzi mari la aproape toți operatorii controlați

De curând, reprezentanții ANPC au dat amenzi de aproape 500.000 de lei după ce au verificat Hala Obor. Au fost controlate spațiile comerciale din incinta pieței, unde s-a descoperit nereguli foarte multe și grave.

Hala Obor este locul de unde foarte mulți bucureșteni își fac cumpărăturile, astfel că inspectorii ANPC au fost cât se poate de duri în controalele efectuate.

Ce au descoperit inspectorii ANPC

Astfel, specialiștii au descoperit numeroase produse expirate, mărfuri fără documente care să ateste proveniența sau care erau depozitate și păstrate în condiții improprii..etc.

Acestea sunt cauzele pentru care numeroși posesori de spații comerciale din interiorul Halei Obor din București au fost sancționați.

38 de agenți economici din cei 39 controlați au fost amendați

Astfel, echipele de inspectori au continuat acțiunile demarate în urmă cu o săptămână, verificând de data aceasta pe acei operatori economici care la primul control au avut magazinele închise. Din totalul celor 39 de operatori economici controlați, în cazul a 38 dintre ei au fost identificate abateri de la lege.

Astfel, controalele inspectorilor ANPC au dus la amenzi contravenţionale în valoare de 447.000 lei, 4 avertismente, două măsuri de oprire temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor, 5 propuneri de închidere temporară a unităţii pe o perioadă de până la 6 luni, pentru abateri repetate, precum şi două propuneri de închidere definitivă a unităţii pentru neducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse, arată mediafax.ro.

Comercianții disprețuiesc sfaturile ANPC

„Suntem deseori acuzaţi că nu dăm nicio şansă micului comerciant român. Au trecut trei ani de când eu, personal, făceam parte din echipa ce îndruma operatorii economici din Hala veche de la Obor. Este adevărat că nu le-am desenat pe tablă cu culori. În toţi aceşti ani, aceştia şi-au rotunjit veniturile dispreţuind învăţăturile noastre şi, automat, consumatorul.

În Hala veche, cumpărătorii principali sunt seniorii din zonă. Noi la aceştia ne-am gândit. Să le facem dreptate. Vom continua să scoatem de pe piaţă comercianţii aroganţi, lipsiţi de bun simţ comercial, ce nu se gândesc decât la buzunarul lor fără să ia în calcul legea sau interesele consumatorilor”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Din nefericire, în ciuda eforturilor desfășurate de ani buni de către echipele de inspectori ai ANPC, mulți dintre operatori economici aleg să nu respecte legea și pun astfel în pericol sănătatea consumatorilor.