02 feb. 2021 | 15:55

Descoperirea șocantă despre noua tulpină covid. Ce se întâmplă cu virusul venit din Marea Britanie

Știri generale
Descoperirea șocantă despre noua tulpină covid. Ce se întâmplă cu virusul venit din Marea Britanie
Noile mutații covid sunt îngrijorătoare

Specialiștii trag semnale clare de alarmă cu privire la cele mai îngrijorătoare mutații din cinci variante emergente de coronavirus. Noile mutații covid au fost descoperite la virusul din Africa de Sud și în Brazilia. Varianta Kent a coronavirusului, răspândit în Marea Britanie, pare să fie supusă unor noi modificări genetice îngrijorătoare. Testele pe unele eșantioane arată o mutație, numită E484K, deja observată în variantele din Africa de Sud și Brazilia.

Noile mutații covid sunt îngrijorătoare

La începutul apariției sale, Covid-19 a câștigat o abilitate care s-ar dovedi decisivă în relația sa cu ființele umane. Virusul a înregistrat o schimbare aparent mică în codul său genetic. A fost probabil un accident nefericit, un fragment de informații genetice de la un alt virus care s-a confundat cu cel al coronavirusului în timp ce amândoi infectau un liliac, spun specialiștii. Astfel s-a ajuns la noile mutații covid.

Această schimbare a proteinei spike din Covid-19 a însemnat că ar putea deturna o enzimă găsită în corpul uman numită furină. Această enzimă acționează ca o pereche de foarfece moleculare. Această foarfecă taie în mod normal hormonii deschisi și factorii de creștere pentru a-i activa. Dar când furina rupe o parte a proteinei spike, aceasta se deschide ca o balama, au explicat specialiștii referitor la Noile mutații covid.

Noile teste din Marea Britanie au scos la iveală noile mutații covid, E484K. Conform acestora, mutația era deja observată în variantele din Africa de Sud și Brazilia. Datele dspre această nouă mutație sunt îngrijorătoare.

”Deși această modificare poate reduce eficacitatea vaccinului, cele actuale în uz ar trebui să funcționeze.”, spun experții.

Marea Britanie a intensificat deja măsurile de control al răspândirii noilor variante. Testele urgente pentru varianta Africii de Sud încep în anumite părți ale Angliei și au fost introduse restricții de călătorie pentru a opri intrarea mai multor cazuri din străinătate. Noile mutații, spun specialiștii britanici, sunt mai infecțioase decât cea inițială care a declanșat pandemia.

Noile mutații sunt mai periculoase pentru cei cu probleme

Englezii spun că nu există dovezi că oricare dintre ele provoacă boli mult mai grave pentru marea majoritate a persoanelor care se infectează. La fel ca și versiunea originală, riscul este cel mai mare pentru persoanele în vârstă sau care au condiții de sănătate subiacente semnificative.

Pentru noua variantă există unele cercetări care sugerează că aceasta poate fi asociată cu un risc cu 30% mai mare de decese. Dovezile nu sunt puternice și datele sunt încă incerte. Se fac mai multe studii. Noile mutații, numite E484K, pot ajuta virusul să se sustragă din părțile sistemului imunitar, numite anticorpi. Unele cercetări par să demonstreze acest lucru, referitor la noile mutații covid.

”Variantele din Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia ar putea fi mult mai contagioase sau mai ușor de prins decât versiunile anterioare. Toate cele trei au suferit modificări ale proteinei spike.”, au decalrat specialiștii britanici.

Ca urmare, aceste variante par a fi mai eficiente la infectarea celulelor și la răspândirea lor. Varianta Africii de Sud a apărut în octombrie și are modificări potențial mai importante în proteina spike decât varianta din Marea Britanie. Experții au găsit recent o mână de cazuri ale variantei din Marea Britanie, care au și aceste modificări mai importante.

Oamenii de știință din întreaga lume sunt atenți și studiază, monitorizează evoluția și noile mutații. Anglia spune că au fost deja adoptate măsuri pentru a produce un alt val de vaccinuri, dacă este necesar.

Testarea urgentă a variantei coronavirusului din Africa de Sud începe în anumite părți din Anglia, după ce au fost găsite cazuri fără legături cunoscute de călătorie sau cazuri anterioare.

Parteneri
Cine e tânăra pe care Silviu Prigoană a vrut să o înfieze. "Îmi spunea mereu că ar vrea să locuiesc cu el"
Redactia.ro
Localitatea care poartă cel mai lung nume din România. Are 27 de litere, iar turiștii rămân impresionați de peisajele fabuloase
Click.ro
Vladimir Șkliarov, balerinul-vedetă rus, a murit la vârsta de 39 de ani, după ce a căzut de pe o clădire
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Costi Ioniță, colaborare spectaculoasă. Ce artiști de renume participă la noul proiect
EVZ.ro
Cât costă o ciocolată caldă și un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din Craiova. Ce poți cumpăra cu 5 lei 
Spynews
Rusia e în doliu. Toată țara e în lacrimi. A murit brusc
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
AVERTISMENTUL lui TRUMP JR. privind al TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Biden încearcă să declanșeze
Mediaflux
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Irina Fodor. Ce a pățit prezentatoarea în timpul filmărilor pentru America Express / VIDEO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
De ce s-a mutat Mirela Vaida de la show-urile matrimoniale la Acces Direct. Ce explicație a dat prezentatoarea TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro