Descoperirea ireală de pe Lună. Ce s-a dovedit a fi „casa misterioasă”

Descoperirea ireală de pe Lună. Ce s-a dovedit a fi „casa misterioasă”
Ce descoperire au făcut experții

A fost făcută o descoperire ireală după ce mai mulți au observat o „colibă” sau o „casă misterioasă” pe Lună. Imaginea a devenit în scurt timp virală, extrem de mulți internauți întrebându-se ce se află în spatele misterului. Iată că totul s-a aflat acum!

Ce este, de fapt, „casa misterioasă” de pe lună

Andrew Jones, un jurnalist care acoperă programul spațial chinezesc pentru SpaceNews și Space.com, publica o fotografie în mediul online pentru o nouă actualizare făcută pentru roverul chinez Yutu-2. Nava explorează partea îndepărtată a Lunii încă de la începutul anului 2019.

Mulți erau captivați în momentul în care se observa un obiect ciudat, în formă de cub. Astfel, internauții își doreau să știe mai multe despre „casa misterioasă” de pe Lună. Specialiștii au demarat o verificare cu privire la respectivul obiect bizar pentru ca misterul să fie elucidat.

„Ah. Avem o actualizare de la Yutu-2 pe partea îndepărtată a Lunii, inclusiv o imagine a unei forme cubice pe orizontul nordic la 80 m distanță de rover din craterul Von Kármán.

Denumită „casa misterioasă”, următoarele 2-3 zile vor fi petrecute apropiindu-se pentru a o verifica în detaliu.”, transmitea Andrew Jones.

Ce descoperire ireală a fost făcută recent. Internauții nu se așteptau la așa ceva

În timp ce mulți internauți s-au entuziasmat în momentul în care au observat fotografia făcută pe Lună în care apărea un obiect neobișnuit, se pare că ultima descoperire nu este una bizară.

Mai exact, jurnalistul Andrew Jones a transmis un mesaj amuzant care are legătura cu respectiva „colibă misterioasă”.

Persoanele care îl urmăresc pe jurnalist se așteptau ca specialiștii să facă publice detalii uimitoare, însă, s-a demonstrat că obiectul respectiv este doar o piatră, care se află pe marginea unui crater. Aceasta are forma unei case în momentul în care este privită de la depărtare, însă, în realitate, situația este alta.

„Este uimitor. Până la lacrimi. Ourspace a publicat o actualizare pentru „coliba misterioasă” și este atât de sub așteptări încât este genial.

Se pare că este doar o mică piatră aflată pe marginea unui crater pe care o numesc acum „iepure de jad” pentru aspectul său.”, a punctat jurnalistul, pe Twitter.

Roverul originar din China denumit Yutu 2 este alimentat cu energie solară. Pe data de 3 ianuarie 2019, acesta făcea prima aterizare pe partea îndepărtată a Lunii. Acesta face parte din proiectul Chang’e 4, reprezentând a patra misiune lunară a Chinei și a doua în care se folosește un rover.