Descoperirea extraordinară, făcută de oamenii de știință. Planeta pe care s-ar putea trăi mai bine decât pe Pământ
Astronomii au găsit zeci de planete potențial locuibile în afara sistemului nostru solar. Sunt zeci de șanse de a descoperi prima viață extraterestră!
Descoperirea uimitoară făcută de astronomi
Dar cu atâtea opțiuni, de unde știm care este cea mai bună? S-ar putea să crezi că cele mai asemănătoare planete Pământului ar trebui să fie în fruntea listei. La urma urmei, avem apă, pământ, o atmosferă și trilioane de forme de viață.
Dar, conform unui grup mic de cercetători, există planete mai mari și mai bune. Se numesc super-Pământuri.
Super-Pământurile pot fi unele dintre cele mai comune planete din galaxia noastră. Din 2009, Telescopul Spațial Kepler a descoperit aproximativ 4.000 de exoplanete. 30% dintre ele sunt super-pământuri. Și câteva procente dintre aceste super-pământuri orbitează în zona locuibilă a stelei gazdă.
Aceasta este o zonă Goldilocks unde suprafața planetei are temperatura potrivită pentru apa lichidă. Nu prea rece sau prea cald. Acum, există șansa ca unele dintre aceste super-Pământuri să nu fie lumi stâncoase precum Pământul. Cele mai mari ar putea fi făcute în principal din hidrogen și heliu, cum ar fi Jupiter și Saturn, care nu ar fi bune pentru locuit.
Dar realitatea este că astronomii încă adună detalii pe măsură ce apar mai multe date. Deci, vom explora cum ar fi viața pe un super-Pământ stâncos și locuibil, scrie businessinsider.
Ce proprietăți au super-Pământurile
Apa lichidă este doar începutul. Aceste planete pot fi aproape duble față de raza Pământului și de până la de 10 ori mai masive. Și toată această masă suplimentară este ceea ce cercetătorii cred că ar putea face cu adevărat super-Pământurile casa perfectă. Pentru că planetele mai masive au o atracție gravitațională mai puternică.
Super-Earth Kepler 20b, de exemplu, are aproape dublul dimensiunii Pământului și este de 10 ori mai masiv. Făcându-și gravitația la suprafață de aproape 3 ori mai puternică. Această gravitație mai puternică înseamnă că planeta poate ține mai multe molecule de aer formând o atmosferă mai groasă.
Ceea ce este excelent pentru protecție împotriva radiațiilor nocive din spațiu. De asemenea, înseamnă că munții și dealurile se vor eroda mai repede, lăsând o suprafață relativ mai plată în comparație cu Pământul. Oamenii de știință cred că acest lucru ar putea genera de fapt zeci de insule puțin adânci de pe planetă.
Care, la rândul său, ar putea fi locul perfect pentru ca viața să se formeze și să evolueze.
„Așa cum biodiversitatea din oceanele Pământului este cea mai bogată în apele puțin adânci din apropierea coastelor, o astfel de „lume arhipelag” ar putea fi enorm de avantajoasă pentru viață.”