Descoperirea care i-a uluit pe oamenii de știință. Organul afectat într-un mod bizar de noul virus

Descoperirea care i-a uluit pe oamenii de știință. Organul afectat într-un mod bizar de noul virus
Noul virus atacă inclusiv creierul

Un studiu deomstrează modurile ciudate prin care noul virus poate afecta creierul. Specialiștii vorbesc de afecțiuni neurologice deosebit de grave. Delirul este cea mai recentă afecțiune care trebuie evidențiată ca simptom cheie. Noile dovezi emergente sugerează că virusul poate afecta creierul.

Noul virus crează afecțiuni neurologice

Publicația The Telegraph publică un studiu, făcut recent, care demonstrează că virusul care a cuprins întreg globul, afectează inclusiv funcțiile creierului, generând afecțiuni neurologice. La 17 martie a acestui an, un bărbat a fost dus la spital în Israel, suferind de o tuse uscată și o pierdere a mirosului. A făcut febră și s-a simțit obosit, dar, după trei zile ca internat, a fost eliberat în carantină. Atunci a început să se întâmple ceva ciudat.

Scrisul lui s-a schimbat. A devenit mai mic, greu de înţeles și ilizibil. Nu doar atât, dar s-a străduit să vorbească clar sau să scrie texte pe telefon. Mâna dreaptă a început să tremure. În cele din urmă, simptomele au devenit atât de grave încât s-a întors la spital, de data aceasta la secția de neurologie, având afecțiuni neurologice. Au fost efectuate o serie de teste. Apoi, medicii i-au dat un diagnostic devastator: Parkinson. Bărbatul avea doar 45 de ani. Au trecut două luni de la testul său pozitiv pentru nou virus.

Acest caz, descris recent, nu este unic. În întreaga lume, medicii au observat că virusul este adesea însoțit nu doar de lipsa de respirație familiară și de tuse care afectează corpul, ci și de o gamă largă de afecțiuni neurologice. De la gândirea neclară, la delir, și până la accident vascular cerebral și semne de Parkinson.

Noul virus face ravagii la nivel cerebral

Atât de grav a fost acest lucru în Marea Britanie încât, pe măsură ce pandemia s-a dezvoltat la începutul acestui an, medicii au înființat un comitet lunar pentru a coordona rapoartele despre afecțiuni neurologice. Neurologul Dr. Hadi Manji a fost printre ei. Foarte repede, el spune: ”A trebuit să organizăm ședința săptămânal din cauza numărului de recomandări”.

Într-adevăr, noile cercetări din Chicago raportează că o treime dintre pacienții spitalizați la începutul pandemiei au suferit o formă de afecțiuni neurologice. De la confuzie la lipsa de răspuns. Asta în sine nu este atât de neobișnuit. A fi grav bolnav afectează luciditatea.

Descoperirea care i-a uluit pe oamenii de știință. Organul afectat într-un mod bizar de noul virus
Medicii caută soluții pentru remediera afecțiunilor neurologice

Potrivit Mary Ni Lochlainn, de la King’s College din Londra, până la 80% dintre cei aflați în terapie intensivă suferă de delir. Dar consecințele noului virus, sugerează statisticile din Chicago, sunt dramatice. Cei cu afecțiuni neurologice au avut nevoie de trei ori mai mult timp în spital decât cei fără. Și au de șapte ori mai multe șanse de a muri.

Medicii din Marea Britanei au observat cum sunt afectați neurologic pacienții

Manji și colegul său Benedict Michael, neurolog la Institutul de Infecție și Sănătate Globală de la Universitatea din Liverpool, au văzut cât de grave sunt lucrurile. Au existat accidente vasculare cerebrale la pacienții fără factori de risc normali, cum ar fi vârsta, diabetul sau antecedentele de fumat.

Nu doar orice lovituri, ci lovituri puternice, multiple, provocând un handicap care schimbă viața. Au existat episoade de psihoză, pacienții neangajați anterior de tulburări psihice având iluzii puternice și trebuind reținuți. ”Au avut halucinații vizuale, halucinații auditive, agitație, alergând și gândindu-se că poliția vine după ei și asistentele îi otrăvesc”, spune Benedict Michael.

El chiar descrie apariția mioclonului noului virus, unde ochii se mișcă și mușchii se smucesc spontan și simultan, în timp ce pacientul este confuz. A existat și o inflamație a creierului, potențial devastatoare la unul din pacienți.

Ceea ce neurologii se luptă acum să stabilească este dacă aceste afecțiuni neurologice cu adevărat grave sunt legate de numărul mult mai mare de cazuri de infectări.

”Acești oameni care au simptome mai ușoare în comunitate, ceața cerebrală, reprezintă continuumul celor cu boli neurologice severe care au fost spitalizați? Aceasta este marea întrebare. Aceasta este adevărata controversă aici. Aceste întrebări cu privire la rolul virusului, virusul intră în creier … aceste întrebări au afectat neuroștiința de secole. Aceasta este prima dată când avem o pandemie la această scară, combinată cu internetul pentru a ne conecta, facem studii la nivel global și cu ajutorul tehnologiei genetice și de neuroimagistice o vom putea înțelege. Când va veni următoarea pandemie inevitabilă, dacă facem munca în colaborare acum, vom fi mult mai în măsură să facem față acesteia.”, declară medicul Benedict Michael.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI