Descoperirea care ar putea schimba istoria. Cercetătorii anunță ce punct slab are virusul

Descoperirea care ar putea schimba istoria. Cercetătorii anunță ce punct slab are virusul
Descoperirea care ar putea schimba istoria. Cercetătorii anunță ce punct slab are virusul. Sursa foto: digi24.ro

Oamenii de ştiinţă de la Scripps Research au descoperit care este punctul slab al virusului care face ravagii în toată lumea.  Aceasta este descoperirea care ar putea schimba istoria.

Descoperirea care ar putea schimba istoria

Oamenii de ştiinţă descoperit că anticorpii care luptă împotriva SARS, virus identificat prima dată în 2003, care a afectat şi el Asia, s-au ataşat în laborator şi coronavirusului care provoacă COVID-19.

Cercetătorii au folosit anticorpi recoltaţi în anul 2006 de la un bărbat care a fost infectat cu SARS de către Crucell Holland BV. Oamenii de ştiinţă au folosit anticorpii asupra noului virus şi au observat că aceştia se ataşază unei zone specifice a virusului, exact aceeaşi ca în cazul infecţiei SARS.

Epidemiologii au caracterizat zona drept o slăbiciune care poate fi luată la ţintă cu medicamente în incercarea de a identifica un tratament exact pentru eradicarea virusului.

Cercetătorii anunță ce punct slab are virusul

Profesorul Ian Wilson a scris într-un articol de ştiinţă publicat ca urmare a experimentului că anticorpii nu s-au ataşat virusului SARS-CoV-2 la fel de puternic precum în cazul SARS. Dar acesta mai spune că asta nu înseamnă că ei nu pot ucide virusul.

Cercetătorii anunță ce punct slab are virusul
Cercetătorii anunță ce punct slab are virusul. Sursa foto: descopera.ro

Aceste cunoştinţe suplimentare obţinute despre virus şi despre structura sa pot ajuta în obţinerea unui vaccin împotriva acestuia, dar şi al altor tipuri de coronaviruşi”, a mai spus medicul Ian Wilson.

În prezent, cercetătorii Scripps Research Institute caută printre pacienţii vindecaţi de noul virus donatori de sânge. Motivul fiind acela de a se putea vedea ce fel de anticorpi au dezvoltat aceştia.

Între timp, numărul pacienţilor care au murit la noi în ţară din cauza virusului ucigaş a ajuns la 184. Astăzi, 7 aprilie, până la orele 14:30, au decedat doi oameni.

Un bărbat de 69 de ani din Suceava. Acesta fusese testat pozitiv în data de 24 martie. Cea de-a doua victimă este un bărbat de 46 de ani din Neamţ. Acesta revenise recent din Germania şi a fost internat pe data de 26 martie.