Descoperire șocantă pe o plajă din Creta. Ce au găsit angajații pe un șezlong la finalul zilei. Poliția a intervenit de urgență

de: Rosu Ioana
19 07. 2022

Căldura face ravagii în toată Europa, astfel că tot mai multe țări se confruntă cu incendii de vegetație și cu multe decese, generate de temperaturile extreme. Un eveniment tragic a avut loc și pe o plajă din Creta, Grecia, acolo unde angajații unei plaje au trăit momente de groaze la finalul pogramului.

Descoperire șocantă în Creta

Mai mulți angajați ai unei plaje din Creta au trăit spaima vieții lor, după ce au descoperit pe șezlong un bărbat de origine britanică, care murise de câteva ore bune. Inițial, nimeni nu și-a dat seama de ce bărbatul a stat nemișcat pe șezlong, iar la apusul soarelui, angajații care se ocupau cu strângerea și curățenia pe plajă s-au apropiat de locul cu pricina și au făcut descoperirea macabră.

Imediat, angajații au sunat la numărul unic de urgență, fiind prezenți acolo mai mulți polițiști, dar și un echipaj medical, care a încercat să-I ofere primul ajutor, transportându-l la spital în încercarea de a-l salva, însă fără succes.

Cadavrul bărbatului în vârstă de 54 de ani a fost descoperit, sâmbătă, pe o plajă din Stalida, vizitată în general de persoane liniștite și de familii. Cauza morții nu a fost încă identificată, însă oamenii legii vor afla odată cu rezultatul necropsiei. O primă ipoteză este cea a decesului său din cauza căldurilor extreme. Între timp, autoritățile britanice au demarat procedurile pentru repatrierea bărbatului.

Ca și în alte zone din Grecia, temperaturile înregistrate în Creta au depășit 30 de grade, generând un val de incendii de vegetație care le-au dat bătăi de cap pompierilor.

Pompierii români, prezenți la stingerea incendiilor din Grecia

Și în acest an, mai mulți români au pornit cu însemnele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) către Grecia, acolo unde au ocazia să participe la programul-pilot de preinstalare a pompierilor europeni, început de la 1 iulie și implementat prin Mecanismul european de protecție civilă și Comisia Europeană, cu scopul de a ajuta Grecia să stingă incendiile de pădure apărute din cauza caniculei, dar și pentru a face schimb de experiență cu pompierii greci, care dau dovadă de profesionalism și dedicare.

Majoritatea echipajului din România provine din zone situate în nordul și nord-vestul României, deoarece în acele zone au loc cele mai multe incendii de pădure.

„Pentru mine această experiență este ceva nou, deoarece avem ocazia să învățăm multe unii de la alții. Avem o colaborare foarte bună. Pentru noi, să lucrăm într-un mediu diferit în străinătate este o provocare, deoarece a împărtăși experiențe reprezintă o parte din cooperare.

Pompierii greci sunt foarte buni profesioniști și știu să gestioneze astfel de incendii de pădure, întrucât clima, relieful, umiditatea, seceta și vânturile sunt diferite. În țara noastră nu ne confruntăm cu astfel de condiții, acesta a fost un alt motiv pentru care am venit aici să avem noi provocări și să vedem ce putem învăța din ele”, a transmis maiorul Cătălin Samsodan pentru AMNA.