Descoperire șocantă lângă fosta bază militară din Vadu Dobrii. Era în pământ de 3 decenii VIDEO

Descoperire șocantă lângă fosta bază militară din Vadu Dobrii. Era în pământ de 3 decenii VIDEO
Descoperirea uimitoare a specialiștilor, după trei decenii

Specialiștii au analizat un obiect găsit lângă fosta bază militară din Vadu Dobrii. Mulți dintre ei au rămas șocați în urma a ceea ce au descoperit. Iată detalii despre obiectul care era în pământ de trei decenii!

Descoperite la Vadu Dobrii. Ce au văzut specialiștii? VIDEO

A fost găsită o relicvă militară care a fost îngropată în urmă cu trei decenii. Obiectul a fost descoperit la câțiva kilometri de fosta unitate militară secretă de la Vadu Dobrii. Mai exact, rămășițele dezgropate erau ale unei carcase de rachete care se presupune că ar fi fost lansată în decembrie 1989.

Totul a fost dezvăluit cu ajutorul pompierilor, la aprocimativ 10 kilometri de fosta unitate militară de rachete din Munții Poiana Ruscă. „Relicva” a fost dintâi în atenția localnicilor, ulterior a specilialiștilor.

Doar o mică parte din obiect era vizibilă pe o colină din satul Negoiu, comuna Lunca Cernii de Jos, arată adevărul.ro. Lângă elementul de muniție au mai fost găsite o bucată de fuselaj și alte componente, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hundoara și polițiștilor care s-au deplasat la fața locului pentru a cerceta piesa.

„Elementele metalice descoperite fac parte din carcasa metalică a unei rachete produsă în era sovietică. Este vorba despre un sistem de rachete sol-aer 20 DSU Volhov. Componentele metalice nu prezintă pericol pentru populaţie întrucât nu conţîn material exploziv sau detonator.

Din acest motiv nu s-a impus ridicarea obiectului metalic de către echipa de pirotehnicieni a I.S.U. Hunedoara deplasată de urgenţă, luni, in localitatea Negoiu”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Detalii despre obiect

Nu este cunoscut modul în care a ajuns acolo din Munțiu Poiana Ruscă, dar localnicii susțin că este lăsată din urmă cu trei decenii, din zilele Revoluției din decembrie a lui 1989. Fosta unitate militară a funcționat din anii ’50 până la începutul anilor 2000, iar singurele rachete au fost activate în seraa de 25 decembrie în anul menționat, potrivit foștilor militari.

„Iniţial, divizioanele de foc au fost dotate cu complexul de rachete ,,Dvina”, înlocuit în anul 1985 de sistemul S-75M3 ,,Volhov”, ambele de provenienţă rusească. Fiecare divizion de foc, precum şi divizionul tehnic aveau în organică şi o baterie de artilerie antiaeriană, calibrul 57 mm pentru apărarea antiaeriană la înălţimi mici. În anii ’80, bateriile de artilerie antiaeriană au fost scoase din dotare şi înlocuite cu câte un pluton de 4 mitraliere antiaeriene MR-4 de calibrul 14,5 mm de provenienţă românească. Regimentul precum şi cele 5 divizioane aveau indicativ de unitate militară, astfel că în Hunedoara erau două unităţi militare: regimentul –U.M. 01933 şi divizionul tehnic – U.M.01852”
Asociaţia „Sarmizegetusa”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI