Cât va costa un loc de parcare în Sectorul 6. Suma e colosală pentru o singură lună

Cât va costa un loc de parcare în Sectorul 6. Suma e colosală pentru o singură lună
Smart parking în Sectorul 6

Sectorul 6 din București este unul din sectoarele cu mari probleme când vine vorba de parcări. Cu toate astea prețurile, și anul trecut, dar se pare că și anul ăsta, au crescut. De data asta, spun cei din adminstrația locală, locuitorii de aici vor avea parte de smart parking. De aici, justifică administrația, s-ar putea ca prețurile să mai crească. Există deja un proiect de lege pe masa primarului legat de acest aspect.

Smart parking în Sectorul 6

Edilii din Sectorul 6 propun un nou proiect de reorganizare a parcărilor din sector, dorința fiind de implemetare a unui sistem inteligent de parcare. Noul sistem ar veni în ajutorul posesorilor de autoturisme din Sectorul 6, având în vedere că există o mre problemă a spațiilor de acest gen. Proiectul smart parking va fi pus astăzi în discuție în cadrul Ședinței Consiliului Local.

Informațiile despre proiect vorbesc despre implementarea de sisteme de smart parking, dar și de majorare a prețului pentru un loc de parcare. Astfel s-ar putea ajunge la plata a 100 lei pe lună pentru un loc de parcare în Sectorul 6. Plata se va face, ca și până acum, prin casieria Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană sau online.

Modificăril vine la un alt cadru legal, existent încă din 2009, este vorba de articolul 2 din hotărârea Consiliului Local nr. 192/2009. La hotărârea din 2009 s-au adus noi modificări în 2015, prin hotărârea Consiliului Local nr. 113/2015, care reglementa sistemul de smart parking, dar și prețul de închiriere, anume 115 lei pe lună.

Noua majorare propusă de Consiliul Local Sector 6 se justifică prin necesitatea modernizării sistemelor de smart parking, existent deja de 10 ani. Conform bugetului, ar fi necesari aproximativ 1,3 milioane lei pentru modernizarea întregului sistem de smart parking existent în Sectorul 6. Conform noului proiect un posesor auto din Sectorul 6 ar putea ajunge să plătească până la 130 de lei pe lună pentru un loc de parcare.

Ciprian Ciucu a cerut mărirea taxei din prima zi de mandat

Noul primar, Ciprian Ciucu, încă din prima zi de mandat, dar și în campania electorală, a vorbit despre parcările din Sectorul 6 și despre necesitatea modernizării sistemul smart parking din tot sectorul. Sumele pentru modernizare și mentenața acestor sisteme sunt destul de mulți, iar bugetul local nu poate suporta întreaga sumă. De aici și proiectul pus astăzi în discuție, fiind necesară mărirea taxelor de închiriere a spațiilor de parcare.

”Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani si să adopte o taxă de parcare care să ne permită să construim parcări! Azi am ieșit pe teren, cu ochii peste tot. Mulți cer politici tolerante față de mașinile abandonate pe spațiul public sau parcate aiurea, inclusiv pe spațiul verde.

Pe principiul, „mai întâi să facem parcări”. Sunt de acord cu ideea să facem parcări, dar la cca. 12 euro/an locul de parcare, nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. Iar la orizontală nu mai este șpațiu. Doar dacă luăm din spațiul verde, ceea ce nu vrem”, a scris Ciucu pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI