Descoperire șocantă în parcul Herăstrău. Pericolul se afla la 1 metru de locul de joacă al copiilor
Descoperire șocantă în parcul Herăstrău din București. Pericolul se afla la 1 metru de locul de joacă al copiilor. Părinților nu le-a venit să creadă că se poate întâmpla așa ceva la doi pași de Guvern.
În interiorul parcului Herăstrău din Capitală este amenajat un loc de joacă pentru cei mici, cu leagăne, tobogane și balansoare, unde copiii petrec foarte mult timp. Însă, ceea ce s-a întâmplat recent întrece orice imaginație! Totul se putea transforma într-o tragedie, dacă unul dintre părinți nu acționa la timp.
Pericol în parcul plin cu copii
Un șarpe de aproximativ un metru a fost descoperit pe lângă copiii care se jucau în parc. Datorită vigilenței unuia dintre părinți, care l-a observat rapid, niciun copil nu a fost rănit. În cele din urmă, animalul a fost omorât.
Incidentul a avut loc luni seara, 2 august, în jurul orei 18.30, când locul de joacă era plin cu copii. Unul dintre părinți a observat rapid șarpele, care mișuna prin iarba din jurul leagănelor, și l-a omorât. Din fericire, copiii au tras doar o sperietură. Însă, situația se poate repeta în orice moment, din cauză că acțiunile de dezinsecție și deratizare au început extrem de târziu în 2021, în București.
Pentru existența acestor probleme, edilul Capitalei, Nicușor Dan, dă vina pe Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei.
„Aș fi vrut să începem aceste operațiuni mai devreme, dar situația financiară a primăriei (datoriile curente de 3 miliarde, conturile poprite, investițiile blocate) ne-a forțat să decidem tăieri sau amânări de cheltuieli. Nu e plăcut atunci când scoți gunoiul de sub preș, dar acum suntem pe un drum bun, iar primăria își va îndeplini obligațiile față de bucureșteni“, preciza Nicușor Dan pe 8 iunie.
Operațiuni întârziate, niciun vinovat
Deși operațiunile trebuiau demarate cu cel puțin două luni mai devreme, iată că Bucureștiul este plin de șobolani și, mai nou, vizitat de șerpi.
Bugetul alocat pentru 2021 este de aproximativ 38 milioane de lei și vizează tratamentele de combatere a țânțarilor, cât și a șobolanilor.
O altă explicație pentru înmulțirea rozătoarelor în special în Sectorul 1 ține de criza gunoaielor, sub mandatul primarului Clotilde Armand. Edilul Sectorului 1 a refuzat să achite facturile operatorului de salubritate, pentru că, susține aceasta, prețurile ar fi exagerate. Astfel, din cauza acestor neînțelegeri, de 10 zile, a fost declanșată „stare de alertă” sanitară. La tot pasul, poți vedea mizeria lăsată de gunoaiele menajere care nu doar că atrag dăunătorii și rozătoarele, ci emană și un miros greu de suportat!