Descoperire istorică despre univers. Datele care ar putea schimba tot ce știam până acum

Descoperire istorică despre univers. Datele care ar putea schimba tot ce știam până acum
Nouă descoperire despre Univers

Nouă descoperire despre Univers care schimbă datele existente până acum! „Adunând toate informațiile, electromagnetismul pare să crească treptat cu cât privim, în timp ce spre direcția opusă, acesta scade treptat.”

Descoperire istorică despre univers

Noile descoperi ale cercetătorilor întăresc teoria gravitației a lui Einstein. Oamenii de știință care studiază un quasar (nucleu galaciv activ – galaxie activă) la 13 miliarde de ani lumină distanță au descoperit o direcție către univers. Dacă aceasta se deovedește adevărată, teoria gravitației a lui Einstein este dovedită din nou, dar și modelul standard al cosmologiei.

Mai exact: Universul este dominat de patru forțe fundamentale – gravitația, forța nucleară slabă, forța nucleară puternică și electromagnetismul. După cum s-a dovedit, constanta fizică fundamentală pentru a măsura electromagnetismul între particule încărcate este foarte inconsistentă, deși ea este responsabilă de legarea electronilor de nuclei și atomi și împiedică totul să nu se desprindă.

Nouă descoperire despre Univers
Nouă descoperire despre Univers care întărește teoria gravitației 

Care sunt ipotezele cercetătorilor?

Cercetătorii de a Universitatea din New South Wales din Australia au folosit imagini și date de la telescopul din Chile pentru a putea măsura forța în primele miliarde de ani ale universului. Rezultatele i-au făcut pe specialiști să suspecteze o altă ipoteză – efectul „Goldilocks” sau un echilibru sublim ale forțelor fundamentale. „Adunând toate datele, electromagnetismul pare să crească treptat cu cât privim, în timp ce spre direcția opusă, acesta scade treptat”, spune astrofizicianul John Webb de la UNSW.

Acesta arată că în alte direcții ale cosmosului structura fină care stăpânește electromagnetismul rămâne același, indicând chiar și o anumită formă de direcționalitate. „[Noul studiu] pare să sprijine această idee că ar putea exista o direcționalitate în univers, ceea ce este într-adevăr foarte ciudat”, spune sursa citată. În acest context, datele noi despre univers susțin faptul că acesta nu poate fi același, în sens statistic, ci în toate direcțiile, arată rt.com.

Principiul echivalenței

Principiul echivalenței a fost studiat de: Galileo, Loránd Eötvös și Einstein și exprimă ideea că toate obiectele cad în același mod, iar că efectele sunt indistinctibilede câteva aspecte ale accelerătii și decelerării.

  • Formulările principiului echivalenței includ:
    -Principiul echivalenței slabe: Traiectoria unei mase punctuale într-un câmp gravitațional depinde doar de poziția și viteza inițială și este independentă de compoziția sa.[19]
    -Principiul echivalenței einsteiniene: Rezultatul oricărui experiment local ne-gravitațional într-un laborator în cădere liberă este independent de viteza laboratorului și de -localizarea acestuia în spațiu.[20]
    -Principiul echivalenței puternice necesită cele două principii de mai sus
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI