18 iun. 2021 | 16:16

Descoperire ireală la Vama Nădlac. Ce s-a găsit în 8 tiruri care așteptau la control

News
Descoperire ireală la Vama Nădlac. Ce s-a găsit în 8 tiruri care așteptau la control
Ce s-a descoperit în 8 tiruri care așteptau la control

La Punctul de trecere a Frontierei Nădlac II a fost descoperită o cantitate record de deșeuri. Aceasta urma să fie introdusă în mod ilegal în țară. Polițiștii de frontieră au depistat opt TIR-uri încărcate cu peste 130 de tone de deșeuri.

TIR-uri pline cu deșeuri

Pe sensul de intrare în țară, Poliția de Frontieră, polițiștii de la Nădlac II au controlat, joi, opt TIR-uri, toate conduse de cetățeni români. Conform documentelor de însoțire a mărfii, aceștia transportau haine second hand și mobilier de la societăți din Germania, Cehia și Austria pentru firme din țara noastră.

În urma verificărilor, agenții au constatat că cele opt TIR-uri transportau mobilier în stare gravă de degradare și haine second hand, fiind de fapt deșeuri, iar șoferii nu au prezentat documentația necesară pe care o cere legea. În total, TIR-urile transportau 130.588 kilograme de deșeuri.

”Vorbim despre aceste capturi pentru că ele există. Vorbim despre aceste sesizări penale pentru că există o colaborare foarte bună între Ministerul Mediului, Garda de Mediu, Ministerul Justiției, Procuratură și Poliția de Frontieră. Există aceste analize de risc prin care se identifică transporturile suspecte, se face control amănunțit și, prin acest mod, se descoperă transporturile ilegale, atât la Nădlac, cât și în Constanța sau alte puncte de trecere a frontierei. Există două entități, Ministerul Justiției și Ministerul Mediului, organizat grupul de lucru pe legislația penală, astfel încât, pe de-o parte, în cadrul Ministerului public să existe procurori specializați pe infracționalitatea de mediu”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului, la Antena 3.

Peste 25 de tone de deșeuri oprite la granița cu Ungaria

La Borș, agenții de la frontieră au verificat un TIR condus de un român în vârstă de 48 de ani. Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta PET-uri uzate de la o societate comercială din Slovacia.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Oradea. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu PET-uri uzate care erau de fapt deşeuri, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta peste 15.000 de kilograme de deşeuri”, a informat, joi, Poliţia de Frontieră Română.

La Punctul de Frontieră de la Nădlac II, au fost oprite 9,5 tone de deșeuri textile pe sensul de intrare în țară. TIR-ul era condus de un român care avea documente pentru „textile second-hand” aduse din Norvegia în România.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro