Aglomerație mare în Arad, la frontiera cu Ungaria. Camioanele, puse să aștepte până la patru ore pentru formalități

Aglomerație mare în Arad, la frontiera cu Ungaria. Camioanele, puse să aștepte până la patru ore pentru formalități
Aglomerație mare în Arad, la frontiera cu Ungaria

Principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria sunt aglomerate pe arterele de ieșire destinare camioanelor. Aglomerația s-a format din cauza autorităților vecine ce nu au permis tranzitarea țării cu vehicule de peste 7,5 tone în perioada Rusaliilor Catolice. Restricția a fost ridicata luni seară la ora 23:00.

Aglomerația la frontiera cu Ungaria

În punctele de trecere frontierei de la granița cu Ungaria se înregistrează timpi de așteptare foarte mari pe sensul de ieșire din țară pe arterele destinate acestor autovehicule, potrivit Poliției de Frontieră Arad.

„În plus, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport”, precizează sursa citată.

De obicei, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, după restricțiile impuse de Ungaria au fost înregistrate coloane de camioane de 15-25 de kilometri pe autostrada pan-europeană. Timpi de așteptare au fost de zece ore. În momentul de față, situația este mult mai bună și se așteaptă aproximativ 90 de minute pentru controlul documentelor.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Arad și reprezentanții Poliției Autostrăzi Arad spun că se așteaptă în coloană pe o lungime de un kilometru înainte de Nădlac II. Aici au fost deschise șase artere de ieșire din țară pentru traficul greu.

Camioanele așteaptă până la patru ore

La frontiera județului Arad cu Ungaria, situația cea mai gravă este la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand. Aici, timpul de așteptare pentru tranzitare este de patru ore, conform aplicației care monitorizează traficul de la granițe. Ea poate fi găsită pe site-ul Poliției de Frontieră Române. În acest punct sunt deschise trei artere de ieșire pentru traficul greu.

La Nădlac I și Turnu, tot în județul Arad, nu există coloane de camioane și se tranzitează în condiții obișnuite. În Borș, camioanele așteaptă 140 de minute la PTF Borș I, unde sunt deschise trei artere de ieșire din România pentru traficul greu. La PTF Borș II se așteaptă 110 minute. Aici sunt deschise patru artere de ieșire pentru traficul greu.

Numărul arterelor de control pentru automarfare a fost mărit, conform Poliției de Frontieră Arad, pe sensul de ieșire din țară. În acest fel, se vor reduce substanțial timpii de așteptare. În primele ore ale zilei de marți, polițiștii de frontieră au efectuat formalități specifice pentru 5.000 de automarfare. Dintre acestea, 4.000 au fost pe sensul de ieșire.

Începând de sâmbătă, ora 23:00, circulația autovehiculelor cu o capacitate ce depășește 7,5 tone a fost oprita pe teritoriul Ungariei. Această măsură a fost luată pentru că în țara vecină au fost celebrate Rusaliile Catolice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI