Descoperire în interiorul reactorului de la Cernobîl. Cercetătorii nu credeau că se poate trăi în condiții de radiații
O descoperire uluitoare a fost făcută în interiorul reactorului de la Cernobîl. Oamenii de știință au găsit de curând forme de viață din interiorul reactorului, aceștia fiind fascinați înrucât nu credeau că așa ceva poate trăi la o cantitate atât de mare de radiații cum se găsește acolo. Acum, zona este foarte periculoasă și nu se poate ajunge acolo fără echipamente speciale.
Descoperire senzațională în interiorul reactorului de la Cernobîl. Oamenii de știință nu credeau așa ceva
A fost făcută o descoperire extraordianară în interiorul recatorului nuclear de la Cernobîl. Oamenii de știință sunt șocați după ce au văzut ce poate întâmpla pe pereții reactorului nuclear 4, cel care a fost expus dezastrului ecologic din anul 1986.
Astfel, după ce au trimis mai mulți roboți care să exploreze zona radioactivă, cercetătorii au descoperit că pe zidurile reactorului nuclear au început să crească ciuperci negre. Natura se adaptează, astfel încât aceste ciuperci se hrănesc cu grafitul rezultat în urma dezastrului nuclear.
Ciupercile se extind spre zonele cele mai radioactive
Cercetătorii au ajuns la concluzia că ciupercile par să se extindă spre zonele cu radioactivitate mai crescută și sunt atrase în special de zone cu radioactivitate mare. De asemenea, experții au recoltat mai multe probe ale acestor ciuperci, după care le-au dus la analizat în laborator.
Până acum cercetătorii au descoperit că este vorba despre: Cladosporium sphaerospermum, Cryptococcus neoformans și Wangiella dermatitidis. Acestea pare că au în compoziție melanină în cantități foarte mari.
Unde se mai regăsește melanina
Melanina se găsește și în structura pielii umane, în special la oamenii cu piele mai închisă. De asemenea, melanina absoarbe lumina și disipează razele ultraviolet, dar în structura ciupercilor, se pare că melanina absoarbe radiațiile și le transformă în energie chimică, aceasta fiind utilizată pentru creștere și dezvoltare.
În plus, rezultatele obținute de oamenii de știință arată că ciupercile se dezvoltă mult mai repede ca ciupercile normale.
Cercetătorii au trimis ciuperci în spațiu
Întrucât oamenii de știință sunt fascinați de comportamentul acestor ciuperci, au recoltat opt specii și le-au trimis pe Stația Spațială Internațională pentru a se face mai multe teste. Astfel, se va putea vedea cum se comportă acestea atunci când sunt expuse la o cantitate de radiații de 80 de ori mai mare față de cele existente pe Pământ.
În plus, oamenii de știință nădăjduiesc ca organismele să producă mai departe molecule care să fie folosite în industria farmaceutică pentru producția de medicamente. De asemenea, acest lucru i-ar putea ajuta pe astronauți să se protejeze de radiații în timpul misiunilor în spațiu. În prezent rezultatele nu sunt disponibile, însă din câte se pare, ciupercile găsite la Cernobîl pot să fie de un real ajutor.