Cercetătorii britanici nu se dezmint și vin cu o cercetare extrem de bizară. Aceasta presupune că-ți dai seama dacă cineva e gay dacă te uiți la degetele unei mâini.
Studiul a fost publicat în Archives of Sexual Behavior și concluzia ciudată e că diferența dintre degetul arătător și inelar arată dacă o persoană e gay sau nu. Înainte de această cercetare se credea că diferența arată nivelul de testosteron din corp.
Studiul derulat la Universitatea Essex a analizat seturi de gemeni identici. Unul dintre cei doi indivizi era heterosexual şi a descoperit că, în medie, geamănul gay prezenta o diferenţă mai mare între lungimea degetului arătător şi cea a inelarului.
Diferența apare cu mult înainte de a ne naște. Atât femeile, cât și bărbații sunt expuși la hormonul testosteron înainte de naștere și asta dictează diverse schimbări.
În cazul acestei cercetări despre gay, s-a observat că în cazul a 18 perechi de gemene, persoana care era lesbiană avea mâini descrise drept tipic masculine comparativ cu sora sa heterosexuală.
În cazul a 14 perechi de gemeni de sex masculin, mâinile persoanei cu înclinaţii gay erau uşor mai masculine în comparaţie cu cele ale fratelui său heterosexual. Diferenţa dintre cei doi nu a fost considerată semnificativă.
„Studiile sugerează că sexualitatea noastră este determinată în uter şi depinde de cantitatea de hormon masculin la care suntem expuşi sau de modul în care corpurile noastre reacţionează la acesta, cei expuşi la niveluri mai ridicate de testosteron având şanse mai mari de a fi bisexuali sau homosexuali”, a explicat dr. Tuesday Watts, cercetătoare în departamentul de psihologie al universităţii din Essex.
„Ca urmare a asocierii dintre nivelurile hormonului şi diferenţa de lungime a degetelor, analizarea mâinilor unei persoane poate oferi un indiciu cu privire la sexualitatea acesteia”, a conchis aceasta.
Ce mai trebuie știut e că legătura dintre lungimerea degetelor și testosteronul din corp nu a fost încă demonstrată. Ultimul demers în acest sens a fost în urmă cu șase ani, notează IFLScience.