19 feb. 2021 | 09:05

Descoperire genială în lupta cu covid-19. Ce medicament blochează transmiterea lui

Știri generale
Descoperire genială în lupta cu covid-19. Ce medicament blochează transmiterea lui
Ce descoperire s-a facut in lupta cu coronavirusul

O descoperire genială în lupta cu coronavirusul. Conform cercetătorilor de la Universitatea Columbia din SUA, un antiviral nazal blochează transmiterea noului coronavirus la dihori, fapt care sugerează ca spray-ul nazal poate să prevină infecția și la oameni, chiar și în cazul noilor tulpini de coronavirus, a relatat, miercuri, agenția EFE. De menționat este că cercetătorii de la Universitatea Columbia din SUA sunt cei care au dezvoltat acel spray nazal.

Descoperire genială în lupta cu covid-19

De asemenea, compusul testat, și anume, o lipopetidă creată pentru a împiedica pătrunderea noului coronavirus în celule, este ieftin, are termen mare de valabilitate și nu are nevoie de refrigerare, conform studiului publicat în revista Science. Compusul recunoaște proteina Spike (S) a coronavirusului, împiedicând-o să se lege de membrana celulară ca să infecteze celulele. Antiviralul a fost creat de doi medici: Matteo Porotto și Anne Moscona. Acest antiviral a fost testat momentan pe dihori, animale foarte susceptibile infectării cu noul coronavirus și care au plămâni asemănători cu ai oamenilor.

Ce a demonstrat cercetarea

Mai mult, cercetarea a arătat că toți dihorii cărora nu li s-a administrat acest spray au fost infectați de un alt dihor din cușcă, purtător al virusului. Acel compus a fost administrat în nările șase dihori. Tot în cușca cu aceștia au mai fost plasați și alți doi dihori neinfectați, ca grup de control, lor administrându-li-se nazal o soluție salină, dar și un dihor infectat. După ce au fost în contact intens vreme de 24 de ore: ”probele au relevat că niciunul dintre dihorii trataţi nu a contactat virusul de la colegul lor de cuşcă infectat şi încărcătura lor virală era zero, în timp ce animalele din grupul de control erau foarte infectate”, conform Universităţii Columbia.

Autorii acestei cercetări au testat compusul și pe celule infectate cu variante ale coronaviruslui, chiar și varianta britanică B.1.1.7, dar și cea sud-africană, B.1.351. Cercetătorii au observat că în fiecare dintre aceste cazuri a împiedicat lipirea proteinei S de membrana celulară ”cu aceeaşi eficacitate ca tulpina dominantă”.

Acaestă echipă care a realizat cercetarea ”să aducă în curând această abordare preventivă în testele clinice pe oameni”. Universitatea Columbia mai susține că, chiar dacă vor fi largi segmente de populație vaccinate, astfel de produse antivirale ar avea un rol complementar în protecția individuală și în controlul transmiterii virusului.

De menționat este că, în afară de tulpinile din Marea Britanie sau Africa de Sud, mai nou, oamenii de știință au mai descoperit o tulpină de SARS-CoV-2 în sudul Finlandei, tulpină ce ar putea fi greu de detectat prin testele PCR.

Parteneri
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc
Redactia.ro
Testul IQ pentru genii și cei cu privire de vultur. Doar 1% dintre oameni găsesc pisica în 5 secunde!
Click.ro
Ce este Sindromul Kessler, dezastrul spațial care ar putea fi imposibil de oprit. Ar avea efecte catastrofale pentru viața pe Pământ
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Blestemul piesei 'Ești iubibilă', a trupei Taxi. Cuplurile de vedete din videoclip s-au despărțit unul după altul!
Unica.ro
Mahmureala, un mare dușman. Metode pentru a fi anihilată
EVZ.ro
Unde trebuie depozitate bananele ca să reziste un timp îndelungat. Sfaturile simple de pus în practică
Spynews
România a pierdut o legendă. A fost idolul care ne-a făcut campioni. 2024, an de doliu național
Capital.ro
Ștefan Bănică și Lavinia Pîrva și-au transformat total vila de 1 milion de euro: living primitor, pian, curte spațioasă, piscină și asta nu e tot. Detaliul fabulos care se vede în imagini
Avantaje
TRADIȚII și OBICEIURI de SF. VASILE! CE este INTERZIS ASTĂZI să ÎȚI MEARGĂ BINE
Mediaflux
Țara din Europa ce construiește un zid la granița cu statul vecin. Nimeni nu va avea voie să treacă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 14. A plecat acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro