Descoperire de ultimă oră: ce fructe și legume luptă împotriva covid. Toți le avem la îndemână

Descoperire de ultimă oră: ce fructe și legume luptă împotriva covid. Toți le avem la îndemână
Fructe și legume pentru menținerea coronavirusului la distanță

În aprilie, în plină pandemie, cercetătorii britanici lansau un proiect intitulat Corona-AI. Proiectul își propunea să identifice combinațiile de medicamente existente și molecule pe bază de alimente pentru pacienții cu COVID-19.

Fructe și legume pentru menținerea coronavirusului la distanță

Proiectul Corona-AI, inițiat de Imperial College din Londra, se bazează pe cercetarea aprofundată a fructelor și legumelor.

Aceștia spun că există o gamă de fructe și legume care pot ajuta în lupta împotriva noului virus. Datele cercetărilor arată că există un număr de fructe și legume ce au datele necesare pentru acest demers medical.

Cercetătorii au dat publcității datele, inclusiv identificarea moleculelor cu proprietăți antivirale în alimentele obișnuite pe bază de plante. În studiu se vorbește despre fructele de pădure, în special coacăze negre, afine și afine, mere, portocale, lămâi, varză, broccoli, ceapă , usturoi, patrunjel si fasole, ce ar putea avea potențial împotriva noului virus. Datele studiilor făcute de cercetătorii britanici au mai descoperit încă un aspect, dar la medicamentele utilizate pentru combaterea tulburărilor cardiovasculare și metabolice.

Britanicii spun că ar putea deveni potențiale medicamente în lupta pacienților împotriva COVID-19. Acest aspect se datorează proprietăților la nivel molecular al acestor medicamente, capabile să anihileze virusul. Descoperirile vor fi analizate în continuare de către cercetători, care spun că este necesară validarea clinică pentru a evalua ce impact ar putea avea aceste molecule.

Proiectul de cercetare Corona-AI a mai relevat un aspect important legat de consumul de fructe și legume. Persoanele care mănâncă fructe și legume ca parte a dietei lor naturale au o imunitate înnăscută mai bună. Acest lucru i-ar putea să poată combate infecția mult mai bine.

”Este bine ca întotdeauna să mâncăm fructe și legume proaspete în măsura în care putem pentru a ne crește imunitatea înnăscută pentru a oferi o mai bună apărare împotriva virusului, spun cercetătorii britanici.

Proiectul Corona-AI în lupta împotriva coronavirusului

Din aprilie, Proiectul de cercetare Corona-AI  a examinat mii de molecule de droguri și alimente existente. Au făcut acest lucru cu ajutorul inteligenței artificiale pentru a contracara 100 de milioane de calcule matematice, ajutând oamenii de știință să exploreze efectul lor potențial asupra COVID-19.

Când toate fazele cercetării sunt complete, estimate a fi decembrie 2021, rezultatele vor fi puse la dispoziția comunității medicale pentru a facilita studiile clinice. Constatările legate de alimente ar putea fi traduse în sfaturi dietetice pentru pacienții care se recuperează după COVID-19.

”Se pune mult accent pe găsirea unui vaccin pentru COVID-19. Noi căutăm căi pentru a ajuta potențial oamenii atunci când au contractat virusul.

Reducând fie durata, fie gravitatea bolii. Ne așteptăm ca strategiile nutriționale de precizie, concepute cu Hyperfoods bogate în fitochimie, să ofere o soluție nouă în acest sens.”, a declarat Dr. Kirill Veselkov cel care conduce proiectul de cercetare Corona-AI.

Proiectul de cercetare Corona-AI care a dus la aceste date importante a fost făcut în parteneriat cu gigantul Vodafone.

Aplicația dezvoltată de Vodafone și centru de cercetare londonez se numește DreamLab, o aplicație de crowdsourcing dezvoltată de Vodafone Foundation, care folosește puterea de procesare a telefoanelor mobile pentru a accelera cercetarea științifică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI