Descoperire arheologică macabră. Arheologii au dat peste cel mai sângeros sit din lume VIDEO

Descoperire arheologică macabră. Arheologii au dat peste cel mai sângeros sit din lume VIDEO
Arheologii au făcut o descoperire macarbă

Arheologii au făcut o descoperire macabră. Specialiștii au dat peste cel mai sângeros sit din lume. Ce detalii au văzut aceștia după ce au terminat de căutat? Au rămas șocați în fața celor găsite.

Descoperire arheologică macabră: cel mai sângeros sit

Specialiștii au descoperit cea mai sângeroasă porțiune din istorie. Aceasta se află la o insulă din sud-estul Suediei și provine din zorii Evului Mediu. Concret, este vorba despre o ramificație cirulară în interiorul căruia au fost masacrați toți locuitorii, de la sugari, la vârstnici, într-o singură noapte.

Fortul a fost abandonat imediat după măcel. Europa a traversat una din perioadele sale negre în acele momente. Atunci Evul mediu era cuprins de violență și incertitudine, dar mai ales de lupta pentru supraviețuire. Bătrânul continent se afla la cheremul barbarilor după prăbușirea Imperiului Roman.

Europa era atunci răvășită de populații care migrau de peste tot și de un război crunt pentru resurse, putere și dominație. Nimeni nu era în siguranță, iar dovadă stau descoperirile făcute de-a lungul timpului, mai cu seamă situl acesta. Dovezile măcelului au fost scoase la suprafață după mii de ani.

Peste tot se aflau schelete umane, cu traume vizibile în special în zona capului. De asemenea, scheletele unui copil de patru ani a fost descoperit într-una dintre case. În alta, un băiat de șapte ani își găsise sfârșitul chiar în totul ușii. Totul rămăsese intact, iar scenele au fost ușor de rescris în mintea specialiștilor.

„Nu era un raid obişnuit”

„Caii erau prada preferată a acelor vremuri. Atacatorii însă nu au luat nici caii, nici porcii şi nici mieii. Nu era un raid obişnuit(…) Dacă cineva i-ar fi atacat de pe mare, sătenii din zonele învecinate ar fi venit să-i îngroape, sau măcar le-ar fi luat oile

(…) Au fost frământări mari pe insulă şi aici este vorba despre umilinţă dincolo de moarte. Să omori pe cineva este una, dar să-l laşi fără ritual funerar este o adevărată demonstraţie de putere”, mărturiseşte unul dintre cercetători pentru archaeology.org.

„Sunt specialişti care spun că pe insula Oland a început un crunt război de dominaţie între comunităţile de războinici rămase fără activitate şi pradă. Localnicii abandonaseră satele şi trăiau în forturi circulare pentru protecţie şi de frica acestor războinici. Dintr-un motiv necunoscut, cel mai probabil, Sandby Borg a sfârşit atacat şi devastat de un grup de războinici rivali. Nu se ştie însă de ce au aruncat anatema asupra fortului şi mai ales de ce au masacrat toată populaţia”, arată ziarul Adevărul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI