Descinderi la locuința autorului dublei crimei din Iași. Oamenii legii au ridicat mai mulți saci cu probe

Descinderi la locuința autorului dublei crimei din Iași. Oamenii legii au ridicat mai mulți saci cu probe
Percheziții la locuința presupusului criminal din Iași

În urmă cu o zi, pe 15 decembrie, oamenii legii au descins la locuința presupusului criminal din Moara de Vânt. Apartamentul în care locuia tânărul a fost întors pe dos de către polițiști în căutarea probelor. Mai multe echipaje de poliție s-au deplasat în zona UMF Iași, acolo unde locuia.

Percheziții la locuința autorului dublei crime din Iași

Perchezițiile au durat câteva ore, iar în tot acest timp, din locuința situată lângă Universitatea de Medicină și Farmacie, oamenii legii au ridicat mai multe bunuri personale ale suspectului. Acestea pot reprezenta probe serioase la dosar. Tânărul locuia într-un bloc din zona UMF Iași, acolo unde sunt mai mulți studenți străini. Vecinii spun că locuia singur și că era văzut destul de rar. Nu prea comunica cu alții.

Tânărul a fost prins de către polițiștii italieni în Roma și urmează să fie adus în țară curând. Atunci când va ajunge, va fi adus în fața instanței de judecată, apoi în arestul poliției. Dacă el este într-adevăr autorul crimelor, riscă să stea după gratii cel puțin 25 de ani.

„Prin cooperarea dintre Poliţia Română şi autorităţile din Italia (Poliţia Statală din Italia), a fost localizată persoana bănuită de infracţiunea de omor, din judeţul Iaşi. Cel în cauză a fost localizat şi reţinut, în Roma”, se arată într-o informare trimisă de către Poliţia Română. 

Cum au fost uciși cei doi tineri

Anchetatorii au ajuns la concluzia că cei doi tineri ar fi încercat să scape din ghearele criminalului, deoarece au fost găsite urme de sânge în mai multe camere. De asemenea, pe trupurile acestora au fost găsite numeroase lovituri de cuțit. Unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare.

Victimele ar fi fost prinse în camere diferite și ucise, însă trupurile lor au fost aduse în aceeași cameră, pentru a le da foc și pentru a scăpa de celelalte urme, tot prin incendiere. Dispariția celor doi studenți a fost dată de părinții tânărului ucis, care trebuia să ajungă la Bruxelles.

„Până la acest moment procesual s-a stabilit că persoana decedată de sex masculin, în vârstă de 25 de ani, cetăţean marocan, era student la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, iar persoana decedată de sex feminin, în vârstă de 23 de ani, era prietena primului. 

Descoperirea a fost făcută de organele de poliţie care au fost informate cu privire la posibila dispariţie a tânărului student, care, în cursul zilei de 10.12.2021, ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles.  Cadavrele prezentau urme de violenţă, iar în imobil s-au identificat urme de ardere”, a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol.