24 nov. 2021 | 17:13

Ce au descoperit anchetatorii după accidentul din Bulgaria: „Nu există semne de frânare”

News
Ce au descoperit anchetatorii după accidentul din Bulgaria: „Nu există semne de frânare”
Primele concluzii ale anchetatorilor după dezastrul din Bulgaria

În urma puternicului incendiu de pe autostrada din Bulgaria, 46 de oameni și-au pierdut viața. Șoferul a murit pe loc, iar oamenii nu au putut ieși deoarece nu avea cine să le deschidă ușile. Oamenii veneau din Istanbul și erau aproape de destinație.

Primele concluzii ale anchetatorilor

Un oficial bulgar a oferit detalii despre posibilele cauze ale accidentului. Acesta a spus că este posibil un cauciuc din dreapta față să fi explodat, autocarul se târa, astfel s-a deversat combustibil. Pentru că încălzirea autobuzului funcționa, de acolo ar fi izbucnit flăcările, a spus Vasko Pirgov expert mecanic în motoare cu ardere internă.

Acesta a fost chemat la locul accidentului și a fost primul care a văzut ce a mai rămas în urma tragediei. Mecanicul a observat că autobuzul a lovit un separator de metal, iar atunci a fost momentul în care ar fi explodat cauciucul dreapta față.

Potrivit polițiștilor, autocarul se deplasa cu aproximativ 100 km/h și șoferul a încercat să redreseze autovehiculul. Acesta a tras de volan stânga și a intrat în parapetul de pe mijlocul șoselei.

„A explodat cauciucul din dreapta faţă, aşa că autocarul se târa, s-a deversat combustibil şi pentru că funcţiona încălzirea autobuzului, de acolo a izbucnit incendiul. Incendiul a izbucnit din partea din faţă a autocarului, deoarece partea din spate este aproape conservată.”, a declarat pentru BNT Vasko Pirgov, scrie Libertatea.

Cum s-a produs explozia

Vasko Pirgov spune că șoferul avea bidoane cu combustibil lângă scaunele din față, lucru care, cel mai probabil, ar fi provocat explozia. De asemenea, autocarul făcuse o pauză la benzinărie cu 20 de minute mai devreme, iar autocarul nu putea aluneca, deoarece suprafață drumului era perfectă.

Totodată, Pirgov mai spune că nu s-au găsit urme de frânare, ceea ce înseamnă că este exclus ca șoferul să fi adormit la 20 de minute după ce ieșise din benzinărie.

„Bănuiesc că a făcut o greşeală pe drum, a întors brusc volanul, a lovit cauciucul din faţă de semn şi acolo s-a întâmplat tragedia.”, a adăugat el.  

Mai mult de atât, un alt expert a spus că șoferul a parcurs 350 de km de la granița cu Turcia până la locul accidentului, în doar patru ore, ceea ce înseamnă că a mers cu viteză tot drumul.

„Este foarte posibil ca indicatorul (pentru ‘insula) să lipsească sau şoferul să fi adormit şi să nu fi văzut”, a declarat pentru BTV Diana Rusinova de la Centrul pentru Politica Europeană a Transporturilor.

Oamenii legii au făcut cercetări și au realizat că, într-adevăr, erau probleme cu marcajele pe șosea.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro