Descinderi DNA la Primăria municipiului Iași. Mai multe documente au fost ridicate, fiind vizate fapte de corupție

Descinderi DNA la Primăria municipiului Iași. Mai multe documente au fost ridicate, fiind vizate fapte de corupție
Procurorii DNA au descins la Primăria Iași

În cursul zilei de astăzi, procurorii DNA au descins la sediul Primăriei Municipiului Iași. Aceștia au intrat în mai multe birouri, inclusiv în cel al primarului, ridicând mai multe documente.

Procurorii DNA ridică documente de la Primăria Iași

Miercuri, 26 ianuarie, au avut loc percheziții DNA la Primăria municipiului Iași. Aceștia au ridicat o serie de documente, privind săvârșirea unor fapte de corupție. Anchetatorii au intrat în birourile Serviciului Urbanism și Cadastru, dar și cel al primarului Mihai Chirica. Conform informațiilor din cadrul municipalității ieșene, ar fi vorba despre afaceri imobiliare derulate de Primăria Iași.

„În această dimineaţă procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii. Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune. În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort”, a transmis primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

Potrivit biroului de presă al Direcției Naționale Anticorupție, în acest moment sunt desfășurat o serie de percheziții domiciliare legate de fapte de corupție petrecute în anul 2018. Edilul a fost audiat anul trecut de către DIICOT într-un dosar referitor la construcția unui imobil în zona Sărărie din municipiul Iași.

Reacția lui Nicușor Dan cu privire la descinderile DNA de la Primărie

Nicușor Dan a fost întrebat despre perchezițiile DNA de la sediul instituție, acesta declarând că nu este ceva ieșit din comun și că singura sa implicare a fost că a trebuit să semneze în calitate de șef al instituției. DNA a ridicat documente legate de resurse umane, iar Nicușor Dan a semnat procesul verbal de predare în calitate de conducător al instituției.

„Nu e ceva ieşit din comun, au mai fost descinderi ale Parchetelor. În urmă cu câteva luni a fost ceva legat de urbanism, au ridicat acte. Azi au fost legat de resurse umane. E normal, am prezentat toate actele. Eu am fost… aşa se întâmplă… prima oară a fost mai greu, când m-a sunat la 6 dimineaţa Poliţia să spună că este la Primărie”, a spus edilul.

Într-o conferință de presă, răspunzând la unele întrebări, a precizat că anchetatorii au mers în biroul său, anunțându-l că au mandat pentru a ridica documente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI