Deputatul PSD, Adrian Streinu-Cercel, refuz categoric cu privire la introducerea certificatului verde la locul de muncă: „Păcat că nu ne gândim la oameni”

Deputatul PSD, Adrian Streinu-Cercel, refuz categoric cu privire la introducerea certificatului verde la locul de muncă:
Medicul infecționist, Adrian Streinu-Cercel

Medicul și deputatul PSD, Adrian Streinu-Cercel, a vorbit ieri, în plenul Senatului, despre neregulile privind proiectul de lege prin care angajații din domeniul public sau provat ar fi obligați să prezinte certificatul verde de vaccinare la locul de muncă. Potrivit acestuia, acest proiect este greșit atât din punct de vedere conceptual, cât și științific.

Argumentele pentru care un astfel de proiect de lege trebuie respins de Senat

Criza sanitară traversată de țara noastră a dat naștere ideii unui proiect de lege prin care ar trebui introdusă obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă pentru angajații din domeniul public. Din păcate, procentul populației vaccinate din țara noastră este foarte mic, comparativ cu țările din Europa, iar acest lucru se reflectă în situația actuală din spitale, respectiv, în numărul zilnic de infectări și decese.

Pentru a mobiliza populația să se vaccineze, o parte dintre politicieni au propus acest proiect de lege al obligativității certificatului de vaccinare, care ieri a fost respins în plenul Senatului, din cauza numărului insificient de voturi favorabile.

Deputatul PSD, Adrian Streinu-Cercel a explicat că acest proiect de lege nu este unul corect, având în vedere că și persoanele vaccinate, cât și cele nevaccinate se pot infecta și pot transmite mai departe virusul. De asemenea, acesta a mai vorbit despre cazurile în care mulți cetățeni au trecut prin boală sau au fost asimptomatici, dar nu pot dovedi oficial acest lucru.

„Noi avem un procent de circa 60% din populaţie care s-a infectat cu SARS-CoV-2, au făcut o infecţie asimptomatică, nu figurează nicăieri şi nici nu se pot înregistra pe platformă, prin determinarea anticorpilor din deget. Este un test extrem de simplu, care poate fi făcut de medicul de familie şi medicul ar fi putut să aibă posibilitatea să urce aceste persoane pe platformă, pentru a beneficia de certificat verde”, a explicat medicul Adrian Streinu.

„Noi generăm discriminare prin vaccinare”

Potrivit medicului infecționist, rezolvarea ar fi trebuit să fie alta, astfel încât să nu se ajungă la constrângeri de vaccinare, dar nici la acțiuni antivacciniste ale multor persoane.

„Noi suntem cei care generăm discriminare prin vaccinare. Şi aşa au fost nevaccinişti care au creat probleme. Păcat că nu ne gândim la oameni şi nu ne gândim la rezolvarea acestei probleme”, a adăugat senatorul PSD.

Acesta a confirmat faptul că acest virus nemilos contribuie în mod direct la decesul multor cetățeni, dar în același timp critică lipsa de mobilizare a autorităților pe toată perioada verii, atunci când se știa că va urma un val patru posibil agresiv.

“În vara aceasta nu s-a făcut niciun demers pentru a pregăti spitalele şi nicio achiziţie de medicamente pentru pacienţi. Să nu ne mirăm că se întâmplă acest lucru. PSD va vota împotriva proiectului”, a concluzionat Adrian Streinu-Cercel.