Dennis Man își continuă seria problemelor. Ce a decis noul antrenor de la Parma

de: Gabriel Peneș
29 11. 2021

Dennis Man își continuă seria problemelor. Internaționalul român de la Parma pare tras „pe linie moartă”. Enzo Maresca, fostul tehnician al echipei gialloblu nu l-a folosit decât câteva minute în 5 partide. Instalarea noului antrenor, Giuseppe Iachini, părea că va schimba în sine situația românului. Cu atât mai mult cu cât Parma a plătit o sumă considerabilă, 11 milioane de euro, pentru a-l transfera de la FCSB, în luna ianuarie.

Dennis Man își continuă seria problemelor

Dennis Man a intrat, se pare, într-o „zodie” nefastă la Parma. Văzut ca unul dintre cei mai importanți jucători din lot, românul a ajuns să fie uitat total pe banca de rezerve. Deși Parma avea de gând să înceapă reconstrucția echipei avându-l pe Man printre „pilonii” de bază, situația s-a schimbat radical.

Dennis Man a fost trecut pe „lista neagră” de tehnicianul Enzo Maresca. Acesta nu l-a folosit decât câteva minute în ultimele partide petrecute la cârma emilianilor. Iar relația dintre cei doi a fost, în mod clar, tensionată.

E clar că Dennis Man nu e fericit pentru că nu joacă din primul minut. Dar există mereu două opţiuni: ori îi demonstrezi antrenorului că are dreptate cu felul în care te comporţi, ori îl pui în dificultate!

Totul depinde de el, eu am luat nişte decizii, iar alegerile mele mi-au dat dreptate pe teren. Dar asta nu înseamnă că voi lua mereu aceleaşi decizii. Eu sunt aici pentru a găsi soluţii şi pentru a obţine maximum”, a declarat Enzo Maresca.

Ce a decis noul antrenor de la Parma

Dennis Man(23 de ani) a văzut, însă, cum rezultatele slabe i-au fost fatale, în primul rând, lui Maresca. Acesta a fost înlocuit pe banca tehnică cu Giuseppe Iachini, un specialist al promovărilor.l Cu atât mai mult cu cât obiectivul clubului era de revenire rapidă în Serie A. La ora actuală, Parma se află, însă, abia pe locul 14, în Serie B, mai aproape de retrogradare decât de promovare.

Giovanni Iachini a declarat inițial că „trebuie să mă gândesc la toți, iar Dennis Man face parte din echipă”, conform parmalive.com. Noul tehnician a mai spus că românul are calitate fotbalistică, dar că sunt și alte aspecte ce șin de partea tactică, dar și de caracter, ce trebuie puse la punct. Iachini a mai declarat că Man trebuie să muncească, exact ca și ceilalți jucători, în folosul cauzei echipei.

Dar Dennis Man nu a fost introdus nici măcar un minut nici în partida de duminică, de la Como, scor 1-1. La finalul partidei, Giuseppe Iachini n-a făcut nicio referire la Dennis Man, iar presa din Italia este nedumerită în privința situației internaționalului român. “Ce s-a întâmplat cu Man?”, a scris parmalive.com, iar tuttomercatoweb.com l-a criticat pe român. “De la Man cel ilustru la Man care nu mai prinde echipa. Așteptările cresc pentru noua echipă a lui Iachini”, spun italienii.

Este tot mai posibil ca parcursul lui Dennis Man la Parma să se apropie de final. Cu atât mai mult cu cât Fatih Terim în vrea cu ardoare pe român la Galatasaray, unde li s-ar alătura lui Cicâldău și Moruțan.