Denise Rifai îi ia apărarea lui Florin Cîțu: ‘Câți nu v-ați urcat băuți la volan?’

Denise Rifai îi ia apărarea lui Florin Cîțu: ‘Câți nu v-ați urcat băuți la volan?’
Denise Rifai sare în apărarea premierului

Lupta din interiorul partidului de guvernământ este acerbă. Cei doi pretendenți la șefia PNL, Florin Cîțu și Ludovic Orban, încearcă să câștige aceste alegeri, unii prin mijloace puțin oneroase. Un nou scandal de imagine a ieșit în media în aceste zile, în care personajul principal este Florin Cîțu. Informațiile au apărut exact la momentul potrivit, ar spune unii, cât despre Florin Cîțu, acesta a ieșit în fața presei și a explicat cu lux de amănunte ce s-a întâmplat.

Alegerile din interiorul PNL devin dure

În ultimele două luni s-a desfășurat campania alegerilor interne din cadrul PNL. Și-așa un partid șubrezit de multitidinea de decizii din pandemie, unele cotroversate, luate de Ludovic Orban, PNL speră la o schimbare.

Surprinzător, mulți membri ai PNL au văzut această schimbare prin venirea la conducerea partidului a lui Florin Cîțu. Până anul trecut, doar un membru în PNL, evoluția politică a acestuia a fost una rapidă. Dacă în dubla guvernare a lui Ludovic Orban, Florin Cîțu a ocupat funcția de ministru la Finanțe, acum este al doilea cel mai puternic om în stat.

Această evoluție a fost considerată de simpatizanții lui Orban o amenințare, și se pare că au trecut la armele grele, prin publicarea unor informații compromițătoare la adresa contracandidatului Florin Cîțu. Informațiile fac referire la perioada în care tânărul de 28 de ani la acea vreme, Florin Cîțu ar fi avut de-a face cu poliția americană.

Florin Cîțu pus în fața acuzațiilor de membrii din partid

Fiind student în Statele Unite ale Americii, Florin Cîțu ar fi fost reținut pentru 48 de ore de  poliția americană pentru condus sub influența alcoolului. Reținerea sa, și nu încarcerarea, așa cum s-a speculat, a fost rezolvată după ce judecătorii americani au considerat că este la prima abatare.

Decizia a fost de a-l amenda pe Florin Cîțu cu 1300 de dolari și cam atât. În intervenția sa, Florin Cîțu a explicat evenimentul și faptul că a fost nevoit să-și vândă mașina pentru a plăti amenda.

„Acum 20 de ani am condus sub influența alcoolului și am plătit o amendă foarte mare. Este interesant că sub patru tururi de scrutin PSD nu a apărut această informație și apare acum, în competiția internă.

Eu am condus, a fost o greșeală, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând și mașina și am mers un an de zile pe jos. Nu e ceva cu care să te mândrești.”, declara Florin Cîțu.

Cîțu răstignit fără prea multă prejudecată

Așa cum declara chiar premierul Florin Cîțu, aceste informații nu au apărut în spațiul pulic până acum. Deși se speculează că informațiile ar fi fost date presei de către staff-ul contracandidatului său, Ludovic Orban, acesta din urmă neagă orice implicare.

Cu toate astea, multe publicații au înfierat incidentul, acuzându-l pe Florin Cîțu de omitere sau chiar minciună. Justiția americană, în cazul de față, s-a pronunțat clar, existând doar o amendă plătită și fără decizia de încarcerare a acestuia. Denise Rifai, recunoscută pentru modul acid în a comenta anumite lucruri a pornit o adevărată avalanșă asupra situației create în aceste zile.

„Am văzut un tsunami în media românească cauzat de un document care arată că avem un premier care a avut la un moment dat şi 28 de ani şi a trăit un eveniment, deloc fericit, petrecut atunci. Desigur, o să fiu criticata în fel şi chip pentru tot ce urmează să zic, căci la noi ipocrizia e mai prezenta că sărea în mâncare…

Aşadar. Un tip fain, tânăr, în SUA, în tinereţile lui, este sancţionat conform legislaţiei americane pentru că a condus băut. 20 de ani mai târziu, ajunge premierul României. Eu am câteva întrebări. Nu 40.”, scrie jurnalista pe Facebook.

Denise Rifai sare în apărarea premierului

Printre cei care au decis să-i sară în apărare lui Florin Cîțu se numără și jurnalista Denise Rifai. Moderatoarea emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, într-o postare pe Facebook, a plecat de la exemple din politica românească, percum cazul lui Victor Ponta, concluzionând că cele întâmplate nu sunt altceva decât măsuri de înlăutare a lui Florin Cîțu din cursa pentru șefia PNL.

„Dar oare ce trebuia sa faca Premierul, la depunerea juramantului??? Sa vina si sa ne zica “ Popor roman, ma investiti cu increderea voastra dar sa stiti de mine…. “ si sa ne citeasca jurnalul calatoriei lui pana la cei 48 de ani pe care i are acum, sau cum???!

Nu mai spun ca documentul a fost scos doar ca sa i fie murdarita imaginea si sa se incerce aruncarea lui din cursa pentru sefia PNL. Pentru ca sefia pnl asezata peste mandatul de premier ii creeaza un profil mult mai puternic si il pozitioneaza intr-o zona de unde va putea accesa functii mai inalte.

Deci periculos pentru multi! Toata “atmosfera” creata pe marginea acestui subiect a avut un singur scop. Incercarea de a l impiedica sa ajunga presedinte PNL. Cat timp nu o sa reusim sa ne vindecam de ipocrizia asta odioasa, nu vad sa ni se intample nimic bun. Nici ca stat, nici ca popor”, a mai scris Denise Rifai pe Facebook.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI