Demisie surpriză chiar azi în Guvernul Orban, după plecarea lui Ludovic

Demisie surpriză chiar azi în Guvernul Orban, după plecarea lui Ludovic
Noua demisie in Guvernul Orban

O demisie surpriză a avut loc chiar azi în Guvernul Orban, după plecarea lui Ludovic. Despre ce demisie importantă este vorba, vedeți în articolul de mai jos.

Directorul de cabinet al lui Ludovic Orban a demisionat. Este al doilea apropiat al fostului premier care renunță la funcție

Demisie surpriză chiar azi în Guvern, după plecarea lui Ludovic Orban de la șefia Executivului. Madălina Simion, directorul de cabinet al premierului Ludovic Orban și mâna dreaptă a acestuia de mulți ani, a demisionat din funcția de la Guvern, potrivit unui anunț publicat în Monitorul Oficial.

Este a doua persoană apropiată a lui Ludovic Orban care părăsește rapid Palatul Victoria după demisia acestuia. Primul plecat a fost Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului.

Ludovic Orban a demisionat după o discuție cu Klaus Iohannis

Ludovic Orban a demisionat luni din postul de premier, într-o mișcare care surprins chiar PNL. Demisia a venit după o discuție scurtă cu președintele Klaus Iohannis. Locul lui Ludovic Orban a fost luat de Nicolae Ciucă, ministru al Apărării și premier interimar.

Am luat astăzi decizia de a îmi depune mandatul de Prim-Ministru. Voi rămâne președinte al Partidului Național Liberal și voi coordona eforturile de constituire a unei majorități parlamentare de centru-dreapta.
Doresc, în primul rând, să mulțumesc tuturor românilor care au participat la alegerile parlamentare și, în special, celor care au încredițat votul lor candidaților susținuți de PNL. Responsabilitatea de care ați dat dovadă mergând la vot și opțiunea pe care ați exprimat-o în majoritate ne permit să privim cu optimism spre viitor.

Procentul obținut la Parlamentare de PNL, sub așteptări

Chiar dacă procentul obținut de PNL este sub așteptările noastre, putem spune că obiectivul principal, acela de a ține PSD în afara guvernării, a fost atins. Noul parlament va putea genera o coaliție a forțelor de centru-drepta care să fie învestită la guvernare de președintele Klaus Iohannis. România va beneficia, astfel, de un guvern responsabil și cu susținere parlamentară solidă pentru a valorifica oportunitățile de dezvoltare oferite de Uniunea Europeană. Partidul Național Liberal va juca un rol central în constituirea acestui Guvern.

Îmi închei mandatul de Premier după mai bine de un an de provocări majore pentru România. Un an în care ne-am confruntat împreună cu o pandemie și o criză economică fără precedent. Plec de la conducerea Guvernului cu conștiința datoriei împlinite față de România. Împreună cu echipa de miniștri, am făcut tot ce a fost omenește posibil să trecem țara cu bine prin această perioadă dificilă. Vreau să vă asigur încă o dată că toate deciziile noastre au avut ca unic scop protejarea sănătății și a bunăstării românilor.

Interesul României, deasupra interesului PNL

Le mulțumesc și cu această ocazie tuturor celor care au contribuit la buna guvernare a României în vremuri de criză. Sper că mulți dintre aceștia se vor regăsi și în componența viitorului guvern pentru a-și putea continua munca excelentă. Îi asigur că vor avea întotdeauna în mine un partener loial, atât la conducerea PNL, cât și în Parlament.

Interesul României a fost și va rămâne pentru mine deasupra interesului PNL sau al meu personal. Am decis să demisionez din funcța de Prim-Ministru tocmai pentru a facilita negocierile pentru formarea unei noi majorități parlamentare. Am convingerea că, împreună cu partenerii din celelate partide de centru-dreapta, vom reuși să generăm acel guvern de la care românii așteaptă un salt în dezvoltarea României”, a spus Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI