Demisie surprinzătoare după interviul lui Meghan Markle. Decizia incredibilă luată azi

Demisie surprinzătoare după interviul lui Meghan Markle. Decizia incredibilă luată azi
Demisie celebră după comentariile dure la adrfesa ducesei de Sussex

Interviul acordat de Meghan Markle și Prințul Harry celor de la CBS are deja o primă victimă celebră. Prezentatorul ITV Piers Morgan a renunțat la emisiunea de dimineață ”Good Morning Britain”. Demisia a venit după ce comentariile pe care le-a făcut despre Meghan Markle au stârnit reacții publice. Comentariile sale au declanșat o investigație din partea autorității de reglementare a presei din Marea Britanie.

Piers Morgan demis de ITV în urma comentariilor sale

Imediat după difuzarea interviului, celebrul moderator Piers Morgan avea să comenteze afirmațiile celor doi, în cadrul emisiunii sale de la ITV, ”Good Morning Britain”. În emisiunea de luni, Morgan a spus că „nu a crezut niciun cuvânt”, atunci când ducesa îi povestise celebrei Oprah Winfrey despre sănătatea ei mintală în interviu.

Mergând mai departe cu comentariile pe marginea interviului, Piers Morgan declara, în aceeași emisiune, că afirmația ducesei reeritoare la cererea ei către înalții oficiali ai Palatului Buckingham ar fi fost respinsă, după ce i-ar fi spus lui Oprah că a avut gânduri suicidare, este una falsă.

”La cine te-ai dus? Ce ți-au spus? Îmi pare rău, nu cred un cuvânt pe care l-a spus Meghan Markle. Nu aș crede-o nici dacă mi-ar citi un raport meteo. Faptul că a declanșat acest atac împotriva Familiei noastre Regale cred că este disprețuitor. Încă mai am îngrijorări serioase cu privire la veridicitatea asupra multor lucruri din ceea ce a declarat Meghan.

Nu trebuie să mă întreb dacă se simte sinucigașă. Adevărata mea îngrijorare a fost sincer necredința … că a mers la un membru senior al casei regale și i-ar fi spus că este sinucigașă și i s-a spus că nu poate avea niciun ajutor pentru că ar fi un aspect rău pentru familie.”, comenta Piers Morgan în cadrul show-lui său.

După show, Piers Morgan a declanșat o adevărată avalanșă de comentarii dure la adresa sa din partea britanicilor. ITV anunța decizia de demitere a moderatorului după ce Ofcom, versiunea britanică a CNA, a declarat că investighează comentariile sale după ce a primit 41.000 de plângeri.

Moderatorul demis după după șase ani

Piers Morgan, recunoscut pentru comentariile sale acide, a fost la cârma emisiunii de dimineață ”Good Morning Britain”, difuzată de canalul ITV, timp de șase ani. Imediat după terminarea emisiunii în cauză, un purtător de cuvânt al ITV declara:

„În urma discuțiilor cu ITV, Piers Morgan a decis acum că este momentul să părăsească Good Morning Britain. ITV a acceptat această decizie și nu mai are nimic de adăugat”.

Canalul tv a confirmat ulterior celor de la BBC că plecarea sa de la emisiunea de știri va intra în vigoare imediat, dar a refuzat să spună cine îl va înlocui.

Moderatorul demis publica un text pe Tweeter în această dimineață. În postare Piers Morgan declara că a reflectat la opinia sa asupra interviului acordat de cei doi și încă nu o crede pe Meghan, adăugând că:

„Libertatea de exprimare este un deal pentru care sunt fericit că mor. Mulțumesc pentru toată dragostea și ura. Am plecat să petrec mai mult timp cu opiniile mele”.

Plecarea lui Piers Morgan a urmat unei ciocniri în direct cu prezentatorul meteo Alex Beresford. Acesta din urmă l-a criticat marți pe colegul său că „a continuat să arunce cuvinte dure” la adresa ducesei, determinându-l pe Morgan să iasă din platou.

Moderatorul a mai avut și în trecut comentarii acide la adresa ducesei. Multe dintre ele după decizia celor doi de a renunța la îndatoririle regale.

Tot marți, directorul executiv al ITV,  Carolyn McCall, a spus că „a crezut complet ceea ce spune ducesa”. Oficialiul a mai adăugat că ITV este „total dedicat ”sănătății mintale.

Organizația caritabilă de sănătate mintală Mind, care este partener al ITV în campania sa Britain Get Talking, l-a criticati pe Piers Morgan, spunând că a fost „dezamăgită” de comentariile prezentatorului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI