Demisie la vârful Guvernului: cine pleacă de lângă premierul Dăncilă

Demisie la vârful Guvernului: cine pleacă de lângă premierul Dăncilă
Foto: Facebook Roxana Popa

Un apropiat al premierului Viorica Dăncilă, parte din echipa de la Palatul Victoria, și-a anunțat demisia pe Facebook.

Șefa de cabinet a premierului a anunțat, pe Facebook, că renunță la funcție.  Roxana Popa a postat demisia semnată și un scurt mesaj în care spune că pleacă din cauza viziunii PSD.

„Pentru ca eu cred in mine si intr-un sistem de valori real”, a fost mesajul Roxanei Popa.

Roxana Popa, mâna dreaptă a premierului Dăncilă

Roxana Popa a ocupat funcția de consilier la Guvern din primăvara anului trecut.  În mesajul de pe Facebook, aceasta acuză PSD că s-a îndepărtat de valorile stângii europene.

Amintește, în acest context, că are calitatea de membru al partidului de 15 ani.

Presiuni la adresa Guvernului?

Demisia sa vine în contextul în care tot mai multe voci susțin că există o mare presiune pe Guvern pentru a adoptat acte normative controversate. PSD ar vrea ca ordonanțele care modifică articole din Codurile Penale să fie trecute cât mai repede.

Opoziția, de pildă, susține că ministrul Justiției, Tudorel Toader, este presat în această perioadă de liderii PSD pe acest subiect. Ministrul chiar a reacționat pe Facebook și a spus că „există viață și după ministeriat”.

Tudorel Toader a răspuns, în acest mod, celor care au intuit că se pregătește o demitere a sa, dacă nu introduce pe ordinea de zi ordonanțele privind Codurile Penale.

Alianța USR-PLUS, cea care susținea că are dovada că se pregătesc schimbări la Codurile Penale, a făcut și un apel către președintele Iohannis. Șefului statului i se cere să participe la ședința de Guvern în care ar urma să fie adoptată OUG.

USR-PLUS consideră că președintele ar trebui să facă tot posibilul să blocheze adoptarea unei astfel de modificări.

Și premierului Viorica Dăncilă i s-a trimis o scrisoare, în care îi cere să nu adopte ordonanțele controversate.

De asemenea, partenerii de la Bruxelles au fost informați despre posibila intenție de modificare a legilor din justiție.