Știai că mesele întinse de sărbătorile pascale sunt mai puțin periculoase decât cele de Crăciun? Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit pe larg despre acest subiect. Iată care este deliciul tradiţional de Paşte considerat alimentul perfect pentru slăbit. Îl poți mânca în orice perioadă a anului, mai ales dacă îți este poftă de dulce.
Sărbătorile pascale reprezintă, pentru mulți, momente de răsfăț, cu mese pline de mâncăruri delicioase. Pentru cei care vor să evite acumularea de kilograme în plus, un astfel de eveniment ar putea să fie o provocare. Există unele strategii pe care le poți aplica pentru a nu te îngrășa de Paște, dimpotrivă!
Întotdeauna ai grijă să mănânci porții nu foarte mari. Nu este important să mănânci mult, ci sănătos. Medicii nutriționiști recomandă proteinele slabe și legumele. În acest fel, eviți să consumi alimente bogate din punct de vedere caloric. Permite-ți să te bucuri de bunătăți cu moderație.
Chiar și de sărbători, este important să ai parte de un stil de viață sănătos. În acest sens, medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre un produs delicios, iubit de români, ce poate fi considerat alimentul perfect pentru slăbit. Înainte de a vorbi despre el însă, vom explica o serie de aspecte pe care este esențial să le cunoști.
Masa de Paște nu este la fel de periculoasă pentru siluetă cum este masa de Crăciun. O spune chiar Mihaela Bilic, explicând că preparatele tradiționale din această perioadă a anului ar trebui să fie drobul și tot ce înseamnă carne de miel, adică stufat, friptură și ciorbă. Niciunul dintre ele nu au contraindicații la capitolul kilograme.
Într-adevăr, cantitatea poate să facă diferența, așa cum am menționat și în rândurile de mai sus. Din acest motiv, este esențial să fii atent să nu exagerezi cu ouăle fierte, mai ales dacă le consumi cu maioneză. În plus, dacă ai ținut post, sigur organismul nu va fi fericit la o astfel de tranziție.
Mihaela Bilic a vorbit despre un deliciu tradițional de Paște, iubit de români, care poate fi considerat alimentul ideal pentru a slăbi. Dacă îți este poftă de dulce și vrei, în același timp, să-ți menții silueta, specialista în nutriție îți recomandă să-l gătești. Îl poți mânca în orice perioadă a anului, nu doar acum. Este vorba despre pască.
„Pasca, în percepția mea, este un fel de cozonac dietetic, pentru că până și nuca din cozonacul de iarnă de la Crăciun este înlocuită cu brânză proaspătă de vaci, care este un produc dietetic. Deci la capitolul pască nu avem risc de îngrășat”, a oferit asigurări medicul nutriționist, într-o intervenție pentru revista Unica.
Alte produse de pe masa de Paște ar putea să te îngrașe. Sarmalele și salata Boeuf sunt două dintre ele, mai ales dacă sunt preparate pe bază de ingrediente grase. Mihaela Bilic recomandă evitarea lor.