Declarațiile primului român vindecat de coronavirus. Cum a trăit în acele momente

Declarațiile primului român vindecat de coronavirus. Cum a trăit în acele momente
Sergiu Sgurescu, primul român diagnosticat cu coronavirus

Primul român diagnosticat cu noul coronavirus, și unul dintre cei care s-au vindecat, susține că nu a avut niciun simptom (febră minimum 38 grade Celsius, tuse, dificultate la respirație – în cazurile mai severe), ci doar „o răceală care se tratează”.

Declarațiile tânărului vindecat de COVID-19

Sergiu Sgurescu, tânărul de 25 de ani din comuna gorjeană Prigoria, a fost diagnosticat cu noul coronavirus pe 26 februarie. Acesta a fost preluat de o ambulanță specială, venită de la Craiova, și transportat la Institutul „Matei Balş” din Capitală, iar în prima zi a lunii martie era deja externat, rezultatele testelor arătând că e vindecat.

„Nu am avut simptome, nu am avut absolut nimic. Eu cred că nici nu am avut coronavirus. Probabil a fost o greșeală ceva, mă gândesc. Nu e chiar aşa de rău cum se pare”, este de părere tânărul din Gorj.

Sergiu nu a putut să meargă însă acasă, dat fiind că familia lui este în carantină. „Şi dacă e să fie, până la urmă e o răceală, o gripă care se poate vindeca, adică nu e aşa rău. Nu trebuie să fie panică aşa mare, pentru că e o răceală care se tratează”, a mai spus primul român diagnosticat cu coronavirus.

Tânărul gorjean este salariat al unei firme conduse de un italian în vârstă de 71 de ani, lucrând la o unitate de prelucrare a lemnului.

Rata mortalității în cazul infecției cu noul coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) transmite că noul coronavirus este mai mortal decât tulpinile de gripă sezonieră.

Rata mortalității în cazul infecției cu noul coronavirus este de aproximativ 3,5%
Rata mortalității în cazul infecției cu noul coronavirus este de aproximativ 3,5%

„În timp ce mulți oameni, la nivel mondial, au dobândit imunitate la tulpinile de gripă sezonieră, COVID-19 este un nou virus la care nimeni nu are imunitate”, avertiza Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Conform specialiștilor, rata de deces pentru Covid-19 – boala cauzată de coronavirus – este este în jur de 3,5%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI