Declarațiile contradictorii ale lui Gheorghe Dincă, ceață pentru procurori. Ce se întâmplă, de fapt, cu trimiterea lui în judecată

Declarațiile contradictorii ale lui Gheorghe Dincă, ceață pentru procurori. Ce se întâmplă, de fapt, cu trimiterea lui în judecată
Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru opt infracțiuni. Procurorii DIICOT îl acuză de opt infacțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată

„În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei şi a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi Serviciului de îndrumare şi control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întruneşte condiţiile legalităţii şi temeiniciei, că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi există probele necesare şi legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul”, a anunțat Parchetul General.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. Din acest dosar au fost disjunse și alte cauze, cercetările fiind continuate in rem sub aspectul comiterii infracţiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane şi trafic de minori.

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, dezvăluiri înfiorătoare despre complicii lui “Mi-a dat un sac de oase”

Pe parcursul urmăririi penale, Gheorghe Dincă și-a schimbat declarațiile. Dacă inițial bărbatul a recunoscut că le-a violat și ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melecu, ulterior și-a schimbat declarația, susținând că nu a ucis-o pe Luiza. Procurorii au încercat timp de 6 luni să pătrundă în mintea lui, iar acesta chiar i-a sfidat la un moment dat.

Avocatul familiei Melencu a declarat recent că în dosarul Caracal sunt mai multe nereguli.

„În acest dosar pentru una dintre fete există un certificat de constatare a decesului greșit, eliberat în baza unui ADN găsit doar într-un dinte și nici măcar în resturile osoase. Pentru cealaltă fată, deși cauza a fost trimisă pentru deces, deci pentru omor, cu toate acestea nu există certificat nici măcar constatator. Mai mult, se constată greșeli în administrarea probatoriului” , a declarat Carmen Obîrșanpentru Libertatea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI